Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

J.B.Č. [ TVCG ]

10. 09. 2021. 16:01 >> 16:08
4

O VELJOVIĆU

DF:Odluka skandalozna; DPS:Nadležni nek rade svoj posao

Jučerašnju odluku Osnovnog suda na Cetinju da savjetniku predsjednika države Veselinu Veljoviću ne odredi pritvor u Demokratskom frontu (DF) smatraju skandaloznom. Iz Demokratske partije socijalista (DPS), s druge strane poručuju, da je na nadležnim organima da rade svoj posao.

U Demokratskom frontu nijesu zadovoljni odlukom Osnovnog suda na Cetinju koji je odbio žalbu tužilaštva koje je tražilo da se savjetniku predsjednika države Veselinu Veljoviću odredi pritvor.

"Ono što je uradio Veselin Veljović nije samo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, već i pozivanje na otpor i pokušaj rušenja ustavnog poretka i to sve ima elemente bića organizovane kriminalne grupe i to je trebalo da bude nadležnost Specijalnog državnog tužilaštva, a ne Osnovnog tužilaštva", kazao je Milan Knežević iz DF-a.

Komentar na odluku suda TVCG zatražila je i od DPS-a. Kažu da se neće miješati u rad sudstva.

"Nadležni državni organi rade svoj posao. Kao što smo i ranije govorili, Demokratska partija socijalista neće se miješati u rad državnih organa. Neka oni nastave da rade svoj posao i dalji epilog ćemo vjerovatno vidjeti narednih dana", kazao je Danijel Živković iz DPS-a.

Veselin Veljović priveden je u nedjelju tokom protesta na Cetinju zbog sumnje da je počinio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Dan kasnije, odlukom Osnovnog suda na Cetinju, pušten je da se brani sa slobode. Nakon žalbe tužilaštva, iz cetinjskog suda juče je saopšteno da nijesu ispunjeni uslovi da se Veljović pošalje u Istražni zatvor.

Bojana Baranin, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније