Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

07. 09. 2021. 11:25   >>  11:26 1

DANILOVIĆ

Postići dogovor oko Tužilačkog savjeta u narednih 7 dana

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović pozvao je kolege iz koalicija većine da u narednih sedam dana postignu dogovor oko izbora dijela Tužilačkog savjeta koji je, kako je naveo u saopštenju, predugo na čekanju.

 

On smatra da su im događaji na Cetinju jasno stavili do znanja da su u obavezi da dovrše taj proces.

“Ranjivost državnog sistema je logična posljedica nesloge političkih subjekata koji tvore skupštinsku većinu i izvršnu vlast. Za državu je koliko juče mogla biti preskupa ta naša posvađanost. Ima vremena i prilika da se nadgornjavamo i borimo za političke poene i pozicije ali javno molim kolege da pokažemo državničku odgovornost i stvari riješimo u hitnim rokovima”, navodi se u saopštenju.

Danilović navodi da struktura bivše izvršne vlasti prijeti da u tom procesu poljulja temelje pravne države.

“Ne možemo se praviti da ne vidimo kako se predsjednik DPS-a oslanja na vaninsitucionalne poluge moći i kako se u njegovom krugu gomilaju pojedinci i grupe koje predstavljaju veliku opasnost po mir i bezbjednost”, kazao je on.

Smatra da su preksinoć, u jednom teškom trenutku koji je prijetio da uzdrma temelje Crne Gore, DF i Demokrate pokazali su odgovornost koja je za svaku pohvalu, nakon svih velikih i krupnih mimoilaženja, dajući podršku Vladi i premijeru.

“Pokazalo se da je to bilo presudno. To "zakopavanje ratnih sjekira" bilo je ljekovito i pokazalo da imamo snagu za rukovođenje procesima. Vjerujem da su građani bili obradovani odlučnošću kolega Mandića i Kneževića da pred prijetnjom državi prenebregnu sve što je do tada bio nepremostivi problem”, navodi se u saopštenju.

Smatra da je odlučnost premijera Krivokapića potom spasila obraz državi i stvorila novu nadu.

“Dobro je da u procesu dokazivanja odgovornosti u sektoru bezbjednosti nije bilo odluka preko koljena koliko god je javnost to možda i očekivala. Sedam dana za sagledavanje propusta i istragu u tom pravcu omogućava da se ne napravi greška u koracima i da se hladne glave odrede i kazne i nagrade za one koji su donosili odluke”kazao je Danilović.

Zaključio je da je potreban novi zamah i jedinstvo vladajućih stranaka, odnosno dogovor u najkraćem vremenu.

“Šansu ne smijemo propustiti jer će brzo uslijediti novi politički i bezbjednosni izazovi”, poručio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније