Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 07. 2021. 12:43 >> 12:52
1

ODBOR

Utvrđena imena 16 kandidata za članove Tužilačkog savjeta

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica objavio je spisak kandidata za izbor četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika. Lista kandidata je utvrđena sa sedam glasova za i tri protiv.

Na javni poziv se prijavilo 16 kandidata: Marica Babović, Danijela Bulatović, Nikola Bulatović, Nevenka Božović Jovović, Miloš Vuksanović, Siniša Gazivoda, Balša Dragović, Elvis Duraković, Borivoje Đukanović, Maja Zeković, Filip Jovović, Dalibor Kavarić, Nikola Medojević, Zdenka Perović, Jovan Poleksić i Savo Šofranac.

Na sjednici je dogovoreno da se odredi komisija, odnosno radna grupa sa dva člana iz vladajuće većine i dva člana opozicije koji će provjeravati ispunjenost uslova.

Odbor je odlučio da u komisiji iz redova opozicije budu poslanici Miloš Nikolić i Boris Mugoša, a iz reda većine Branka Bošnjak i Momo Koprivica. 

Član odbora iz redova DPS-a Miloš Nikolić kazao je da u DPS-u smatraju da nijesu ispunjeni uslovi za raspisivanje konkursa, jer smatraju Zakon neustavnim.

Članovi radne grupe će u narednih pet dana provjeriti da li kandidati ispunjavaju uslove nakon čega će biti zakazana nova sjednica, na kojoj će biti određeno konsultativno saslušanje kandidata. 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније