Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 06. 2021. 17:38   >>  17:43

KORDIĆ

Reforma javne uprave jedan od segmenata klastera Temeljna prava

Reforma javne uprave predstavlja jedan od segmenata klastera Temeljna prava zajedno sa pregovaračkim poglavljem 23 – Pravosuđe i temeljna prava i 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost, uz poglavlje 5 – Javne nabavke, 18 – Statistika i 32 – Finansijski nadzor, što govori o prvorazrednom značaju koji ova tema ima shodno Novoj metodologiji za sveukupni proces procesa integracija, kazala je glavna pregovaračica, Zorka Kordić na sastanku sa predstavnicima Regionalne škole za javnu upravu – ReSPA.

Ona je danas primila direktoricu ReSPA-e, Ratku Sekulović i program menadžera u Respi Dragana Đurića.

Kordić je ukazala na značaj ulaganja u ljudske resurse i unapređenje administrativnih kapaciteta, kako bismo naše obaveze iz procesa integracija u EU obavljali na najbolji način i obezbijedili kredibilnu strukturu za preuzimanje svih obaveza iz članstva u EU.

Ona je kazala da je ReSPA prepoznata kao inovativni regionalni centar, sa širokim dijapazonom djelovanja na svim područjima od značaja za društveni razvoj, te da je partnerstvo sa ReSPA-om snažan podsticaj promociji unapređenja standarda javne uprave, kao važnoj oblasti na putu evropske integracije.

Direktorica Respe, Sekulović je istakla spremnost te institucije da unapređuje partnerske odnose sa Kancelarijom za evropske integracije i Vladom Crne Gore, i pruži podršku svim aktivnostima s ciljem reforme javne uprave. Takođe je kazala da će fokus te institucije u narednom periodu naročito biti na oblasti koordinacije politika, te da u dijelu koordinacije evropskih poslova postoji dodatni okvir za saradnju s Kancelarijom za evropske integracije.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o saradnji u više oblasti, i u tom kontekstu o organizaciji radionica sa ekspertima iz novih država članica EU koji mogu prenijeti svoje iskustvo iz vođenja pregovaračkog procesa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније