Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 06. 2021. 22:31 >> 22:42
5

DEMOKRATE

DPS će sjutra glasati za smjenu Leposavića

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da će poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) sjutra doći u Skupštinu i glasati za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladmira Leposavića.

Oni su to kazali reagujući na saopštenje poslanika DPS-a Ivana Mitrovića koji kazao da Demokrate pokušavaju da demagoškim trikovima sačuvaju ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića i Vladu.

"Albertu Ajnštajnu se pripisuje legendarna izjava kako su „samo dvije stvari beskonačne: svemir i ljudska glupost". Ali za svemir nisam siguran, dodao je veliki um. Da je imao prilike živjeti u Crnoj Gori našeg vremena, ta izjava sasvim je sigurno, glasila bi „Samo su dvije stvari beskonačne: svemir i licemjerstvo DPS-a, dok za svemir nisam baš siguran“", navodi se u reagovanju Demokrata.

O DPS-u se kažu sve zna.

"Svemir definitivno nije istražen, i ljudska vrsta o njemu veoma malo zna. Ali o DPS-u se zna sve: u pitanju je politčka grupacija čije ukupno djelo obiljažavaju politička beskrupuloznost, kukavičluk, licemjerje, laž, krađe svake vrste i organizovani kriminal", navode iz Demokratske Crne Gore.

Dodaju da je DPS pobjegao od rasprave ali će, kako dodaju sjutra doći na glasanje.

"Nemaju ni petlje ni sposobnosti, ni hrabrosti da se uhvate u koštac sa argumentima sa kojima ih lomimo na svakom koraku, identično načinu na kojima ih već u seriji lomimo na izborima. Ali Mitrović, kao „sjajni“ poslanik DPS-a mora znati jedno: ma šta pričali, ma koliko se krili, ma koliko frustrirani bili kada Vas politički matiramo u Skupštini, sjutra svi imate da se nacrtate i poređate u vašim klupicama i dignete ruku za ono šta vam se naredilo", navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da Mitrović saopštenjem spašava obraz DPS-a.

"Natjerali smo vas da malo bojkotujete, malo raspravljate, malo glasate, pa opet bježite; bez stava, bez petlje, bez pojma o bilo čemu. Takav je, dakako, i ”hrabri” i “sposobni” Mitrović, koji svojim nemuštim reagovanjem pokušava spasiti obraz svoje partije, jer smo ih natjerali da dodju u Parlament i izjasne se. A ako prosječan DPS-ovac išta mrzi, to je kad mora iskazati bilo kakav stav", navodi se u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da Mitrović pokušava da ospori njihovo djelanje.

“Predstavnik ove očajne i politički dotučene nacional-šovinističke grupacije maskirane u partiju, šovinista Mitrović, pokušava i nas da odvuče u blato gdje se valja zajedno sa svojom drugom stranom iste šovinističke medalje. Naravno vrlo neinteligentno i bezuspješno, jer mi smo ljudi za 21. vijek, a ne pećinski nacionalisti koji ne prestaju da očajavaju, potpuno dezorijentisani, otkad smo im iz ruku oteli državu i novac građana, njihov omiljeni plijen”, navode u saopštenju.

Osvrnuli su se na kreditna zaduženja poslanika DPS-a.

“Mitrović je inače toliki patriota, toliko je svojim predanim radom, stručnošću i pregnućem zadužio ovaj narod da je – naravno na račun građana Crne Gore, a kako bi DPS-ovac drugačije – suprotno propisima dobio stambeni kredit u iznosu od 20.000 eura, sa ratom od čitavih 36 eura iako je imao riješeno stambeno pitanje! Kakav patriotizam, kakva briga za državu! Epohalno. Još samo da građanima kaže da li je vratio taj kredit, i šta je uradio da se izbori da i građani imaju takve prilike”, ističu u saopštenju.

Mitrović, kako su kazali, da ima imalo političkog morala, “znao bi da je zaista potrebno nemati trunku obraza pa spomenuti Majke Srebrenice a pripadati ratnoprofiterskom DPS-u”.

“Ali za to treba i malo inteligencije, a ne samo biti poslušnik, tako da ga razumijemo. A razumijemo i da ga znoj obliva u iščekivanju našeg odgovora otkako su ga natjerali da potpiše imbecilno DPS saopštenje, kojim su nam ga „nacrtali“ na penal”, ocjenjuju u saopštenju.

Demokrate poručuju da slijedi težak period za Demokratsku partiju socijalista.

“Teški sati predstoje ovoj nacionalšovinističkoj družini, jer su mislili da cinculiranjem i bježanijom spasu one koji igraju šovinisticke igre po notama propalog DPS-a. A nakon sati, idu još teži dani, mjeseci, a mnogima od njih i godine”, zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније