Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 06. 2021. 17:47 >> 17:51
1

PODRŠKA POLJSKE

Crna Gora da bude sljedeća članica EU

Poljska snažno podržava Crnu Goru na putu ka EU kroz sve formate, uključujući i Višegradsku grupu (V4), posebno u dijelu bezbjednosti, bolje povezanosti (infrastruktura) i ekonomije, kazao je ambasador te države Artur Dmohovski na sastanku sa glavnom pregovaračicom Zorkom Kordić.

Ambasador je istakao da Poljska politiku proširenja EU na Zapadni Balkan vidi kao prioritet i poručio da ćenastaviti da pružaju svu potrebnu podršku kako bi Crna Gora postala naredna članica EU.

On je ukazao na značaj Konferencije o budućnosti Evrope, kao dobre platforme za evropski put Crne Gore i razgovor o brojnim relevantnim temama za građane.

Glavna pregovaračica Zorka Kordić je istakla da će Crna Gora intenzivirati reforme kako bi bila prva sljedeća država članica EU. U tom kontekstu je kazala da će Crna Gora iskoristiti primjenu nove metodologije pristupanja za unapređenje dinamike u poglavljima i pregovorima.

Glavna pregovaračica je istakla da proces pristupanja i buduće članstvo u EU donosE brojne koristi, kako u pogledu bolje infrastrukturne povezanosti, razvoja ekonomije, tako i brojnih mogućnosti i boljitka za građane.

Ona je poručila da je važno da zemlje kandidati mogu da učestvuju u formatu kakav je Konferencija o budućnosti Evrope i što mogu da daju svoje mišljenje, predloge kako da se na korist svih unaprijede evropske politike.

Sagovornici su dogovorili intenziviranje saradnje i pružanje ekspertske podrške u više pregovaračkih oblasti u kojima Poljska ima dobre rezultate.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније