Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 06. 2021. 13:48 >> 21:04
38

KRIVOKAPIĆ O LEPOSAVIĆU

Moj izbor je jasan, birajte po savjesti

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić prilikom spornog izlaganja o događajima u Srebrenici nije iskazao potreban nivo odgovornosti koju nosi ta funkcija, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić i poručio poslanicima da o inicijativi za razrješenje glasaju po svojoj savjesti. Krivokapić je poručio da je donio odluku za budućnost svih nas i naše djece.

Podsjećamo, smjenu Leposavića inicirao je premijer Zdravko Krivokapić nakon iznošenja spornih stavova o Srebrenici. Krivokapić je kazao da je vrlo značajno pitanje "da je neko na programirano pitanje DPS-a dao projektivani odgovor".

Razočaran je kaže i time što je ministar odbio da prihvati ličnu odgovornost, što kako je dodao nije dobar primjer.

“Moj izbor je jasan vi birajte po vašoj savjesti”, poručio je Krivokapić i dodao da je mjera građana Crne Gore njihova budućnost.

“Ja ne kalkulišem, oni koji kalkulišu trebaju da znaju da to nije pitanje lične ili partijske koristi već pitanje kako ćemo biti u budućnosti viđeni”, poručio je Krivokapić.

Kazao je i da je predlogom Leposavića napravio grešku. "Ali valjda ja ima pravo da ispravim grešku", naveo je Krivokapić.

Poručio je i da je odluka o Leposaviću biranje između evropske, građanske i demokratske države i naslijeđa 90-ih godina i u kojima, kako je istekao Krivokapić, učestvuje jedan dio prethodne, a i sada vlasti.

“Nije iskazao potreban nivo odgovornosti, koji nosi funkcija ministra pravde, već je sebi dao za pravo više nego što mu pripada kao javnom funkcineru”, naveo je Krivokapić i dodao da Leposavić nije pokazao odgovornost.

“Nije iskazao potreban nivo odgovornosti, koji nosi funkcija mini pravde, već je sebi dao za pravo više nego što mu pripada kao javnom funkcineru”

Poslanici bi na današnjoj sjednici trebalo da započnu pretres u odnosu na prijedlog o razrješenju ministra Leposavića.

Krivokapić je u obrazloženju naveo da je javno djelovanje Leposavića, od izbora na funkciju ministra do podnošenja predloga za njegovo razrješenje, u velikoj mjeri odstupalo od zvaničnih stavova Vlade i sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

Podršku inicijativi Krivokapića najavili su predstavnici opozicionih partija, kao i Građanskog pokreta URA.

Iz vladajućih Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije poručili da će biti protiv.

Demokratska Crna Gora saopštila je da ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine, ta partija neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) učestvovati u smjeni ministra pravde.

Poslanici DPS-a bojkotuje rad Parlamenta, i još nije poznato da li će biti u sali kada se bude glasalo o razrešenju Leposavića.

Пратите нас на

Коментари38

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније