Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 06. 2021. 22:06   >>  22:10

DPS

Vukovićevi navodi neistiniti, u kasi ostalo milion i po

Najveća neistina koju je iznio predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković je da su u Opštini zatekli katastrofalnu finansijsku situaciju, jer na dan preuzimanja vlasti od strane nove lokalne uprave u budžetu Opštine Nikšić je bilo milion i po eura, sa izmirenim svim prispjelim obavezama, kazali su iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS)

 

Iz te partije su reagovali tokom povodom izjave Vukovića tokom događaja "Kafa sa predsjednikom" i njegovih tvrdnji da je dug Opštine Nikšić veći od 30 miliona eura, da su preduzeća u kolapsu i da stanje nije obećavajuće.

"Prva velika izrečena neistina jeste da prethodna vlast nije organizovala javne rasprave i dijalog sa građanima. Neukom Nemanji da kažemo, da za stotine odluka koje su bile u skupštinskoj proceduri zakonska obaveza je bila sprovesti javne rasprave, da ne pominjemo ostale konsultacije i razgovore sa građanima", saopštili su iz DPS-a Nikšić.

Dodali su da je "jedino što radi ovih dana kopanje po opštinskim fiokama", da onda nađe i izvještaje sa javnih rasprava i ostalih konsultacija, a da je najava pomoći početnicima u biznisu, ženskom preduzetništvu i poljoprivrednicima nešto što je realizovala prethodna lokalna uprava i ti projekti uspješno žive.

Oni su istakli da su jedine dugoročne obaveze Opštine Nikšić reprogram poreza i doprinosa i kredit za izgradnju prečistača otpadnih voda.

Pojasnili su da je godišnji iznos za ove obaveze 1.062.000 eura za reprogram i iznos od 198.000 eura do 690.000 eura za prečistač, koji kako kažu, nije za svaku godinu isti.

"Znači nimalo katastrofalno stanje nije zatekao Nemanja, već naprotiv, punu kasu, izmirene sve obaveze, sve zarade isplaćene i cjelokupan sistem postavljen na zdravim osnovama. Uzgred, ako je zatekao toliko katastrofalno stanje, zašto je njegova prva aktivnost bila renoviranje kabineta, kupovina nove opreme i inventara. Toliko o dugovima i dobrim domaćinima i jadima mladog Nemanje", navodi se u njihovom saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније