Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

23. 04. 2021. 19:46   >>  19:46 14

SERVER

Vašington da pošalje upozorenje Vladi CG

Vlada Crne Gore odbacuje NATO u korist poboljšanja odnosa sa Srbijom i Rusijom, iako se obavezala da neće preokrenuti zapadni kurs spoljne politike zemlje, ocijenio je profesor američkog univerziteta „Džons Hopkins” Danijel Server.

U autorskom tekstu za Portal PEACEFARE, Server podsjeća da su zvaničnici bezbjednosnog sektora zamjenjeni ljudima bliskim Rusiji, te da, kako kaže, Rusi koriste prijateljskije zvaničnike u crnogorskom odbrambenom sektoru, kako bi dobili pristup povjerljivim informacijama o NATO-u.

Podsjeća i na ukidanje presude za pokušaj terorizma 2016. Server ocjenjuje da Vašington ne bi trebalo da ćuti, već da bi američka administracija i Kongres trebalo da zazvone glasnim upozorenjem da trenutnoj crnogorskoj vladi neće biti dozvoljeno da podriva Alijansu iznutra.

Crna Gora je zapažena višedecenijska priča o uspjehu, a taj dugi niz uspjeha sada je u opasnosti, smatra Server.

Ako predsjednik Bajden želi da ohrabri druge zemlje da pređu težak put ka Alijansi, Vašington bi trebalo da pruži ruku pomoći Crnoj Gori, poručio je Server.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније