Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 04. 2021. 18:37   >>  18:38

DABOVIĆ

"Privrednicima olakšice za gradnju objekata"

"Evropski tim za Herceg Novi" ima jasan plan koji će omogućiti privrednicima olakšice za gradnju novih objekata, što će uticati na otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje prvenstveno mladih osoba, kazao je nosilac liste Predrag Dabović.

"Za sve investitore koji iskažu interes za investicije u oblasti proizvodnje, urgentno ćemo raditi na izradi planskih dokumenata nižeg reda (lokalne studije lokacije, urbanistički projekti, itd)", rekao je Dabović.

"Evropski tim za Herceg Novi" smatra da je sektor poljoprivrede razvojna šansa Herceg Novog.

Dabović je dodao da se kroz formiranje Agro zone, što je programski cilj koalicione liste koju predvodi, objedinjavaju brojni poljoprivredni potencijali grada i njegovog zaleđa.

"To će stvoriti uslove za povećanje poljoprivredne proizvodnje, otkupa i plasmana poljoprivrednih proizvoda. Obezbijedićemo dodatna sredstva iz evropskih fondova za razvoj poljoprivrede i povezati poljoprivredu sa IT sektorom (osnovna ideja je formiranje digitalnog sela). Tako ćemo još bolje povezati ruralne djelove grada u skladniju i harmoničnu cjelinu", dodao je Dabović.

On je naveo da će u narednom četvorogodišnjem mandatu podržati gradnju novih logističkih centara i drugih razvojnih projekata u oblasti poljoprivrede.

"Kontinuiranom izgradnjom seoskih puteva i vodovoda poboljšaćemo kvalitet života u ruralnim sredinama u zaleđu grada. Fokusiraćemo se posebno na podršku mladim poljoprivrednicima. Obezbijedićemo sredstva iz međunarodnih fondova namijenjenih prekograničnoj saradnji i jačanju poljoprivrede. Obezbijedićemo tehničku podršku poljoprivrednicima za pripremu aplikacije za fondove EU (IPARD, MIDAS i dr.) kroz koje se nude bespovratna finansijska sredstva", objasnio je Dabović.

Navodi da će "Evropski tim za Herceg Novi" raditi na boljem uvezivanju domaće poljoprivredne proizvodnje i potreba hotelijerstva i ugostiteljstva.

Dabović je zaključio da su Herceg Novom neophodne promjene jer je svim sugrađanima poznato da su najveća investiciona ulaganja u opštinu bila tokom vladavine ljudi koji sada podržavaju Evropski tim za Herceg Novi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније