Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 04. 2021. 13:20 >> 13:21
1

PRAVA CG U NOVOM

Nakon koalicionih nastupa spremni za korak dalje

Predsjedništvo Prave Crne Gore na sjednici u Herceg Novom, istaklo je da su u proteklom periodu na izborima nastupali u koalicijama, jer su smatrali da je zajedništvo opozicije bilo presudno da se država spasi od kriminala i korupcije, ali sada su spremni za korak dalje.

"Spremni smo za korak dalje, da svoju izvornu programsku ideju, koja se temelji na izvornim vrijednostima Crne Gore, predstavimo građanima Boke, upravo u Herceg Novom, koji je bio i ostao simbol slobode i otpora bezumlju. Ovom prilikom otvorene su i kancelarije izbornog štaba Prave Crne Gore", navodi se u saopštenju Prave CG.

Na sjednici je, kako dodaju, konstatovano da je posljednjih dana, bezbjednosna situacija u Crnoj Gori narušena djelovanjem radikalizovanih elemenata bivšeg režima, koji, kako naglašavaju, uz svesrdnu pomoć najveće opozicione partije, nastoje da među građane unesu nesigurnost, nered i mržnju. 

Kako ističu u saopštenju, raduje činjenica da građani, bez obzira na političko opredjeljenje, prepoznaju suštinsku namjeru učesnika i pokrovitelja ovih skupova, te da je njihova posjećenost izuzetno slaba. 

"Ipak, poruke koje sa njih stižu, izkazane kroz promociju najotrovnijih ideologija koje je čovječanstvo zapamtilo, spremnost za upotrebu sile, čemu smo svjedočili prethodnih dana, izazivaju zabrinutost kod svakog građanina Crne Gore. Predsjedništvo poziva državne organe da odlučno djeluju, jer se u konkretnom slučaju ne radi o slobodi okupljanja, na šta bi svako imao pravo, već o ciljanom i smišljenom izazivanju incidenata i protiv-ustavnom destabilizovanju društva i države", navode u saopštenju. 

Predsjedništvo Prave podržava odluku predsjednika Prave Crne Gore i poslanika u Skupštini Marka Milačića da, u slučaju da se predlog za razrešenje ministara Vladimira Leposavića nađe na dnevnom redu Skupštine, glasa protiv ovog predloga.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније