Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2021. 11:47   >>  11:51 2

KONATAR-RADOVANIĆ-TIMONIJE

Francuska ostaje partner Crnoj Gori na putu ka EU

Za Crnu Goru ne postoji drugi spoljno-politički kurs osim članstva u EU, zato je od presudnog značaja da imamo podršku i pomoć naših inostranih partnera, kazao je generalni sekretar Građanskog pokreta URA, Mileta Radovanić.

Potpredsjednik Miloš Konatar i generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić sastali su se danas sa ambasadorom Francuske Kristijanom Timonijeom i prvim savjetnikom u ambasadi Francuske u Crnoj Gori Laurentom Goncalvesom u prostorijama te partije u Podgorici.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji i rješenjima za izlazak iz ekonomske krize u kojoj se Crna Gora trenutno nalazi.

Kako je istaknuto, ključni ciljevi Crne Gore i u narednom periodu biće borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i napredak u evropskim integracijama.

,,To su vrijednosti za koje se i Građanski pokret URA, ali i Vlada Crne Gore programski zalažu. Mi vidimo Crnu Goru isključivo kao evropsku, građansku i ekološku državu. Francuska i Evropska unija (EU) ostaju partneri Crne Gore na njenom putu evropskih integracija.

Naglasio je da oko tog segmenta spoljne politike za Građanski pokret URA nema pregovora.

"Pored toga, na sastanku je razgovarano i o izazovima u sektoru zdravstva i kako se uhvatiti u koštac sa zdravstvenom krizom izazvanom pandemijom virusa Kovid-19, kao i o konkretnim aktivnostima koje će služiti za pripremu i kao pomoć predstojećoj turističkoj sezoni", saopštili su iz URE.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније