Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 02. 2021. 12:25   >>  12:33 3

BOGDANOVIĆ

Raduje što smo raskrinkali sistem za praćenje

Predsjednik Kluba poslanika "Mir je naša nacija"Boris Bogdanović kazao je da ga raduje što je pred građanima raskrinkan sistem koji je pratio njega i njegove kolege. Smatra da je ovo dokaz kako postupaju zarobljene, a kako slobodne institucije.

“Kao odgovoran čovjek činjenicu da sam kontinuirano praćen u toku 2020. godine nijesam politizovao, već sam krajnje korektno pustio institucijama da odrade svoj posao. Na žalost, uprkos desetinama dokaza koje sam dostavio Upravi policije, uprkos brojnim upozorenjima, fotografijama,  pozivima, Veljović nije pokrenuo istragu niti procesuirao odgovorne”, kazao je Bogdanović.

Kaže da mu u jeku predizborne kampanje za parlamentarne izbore nije ni padalo na pamet da koristim takvu situaciju u političke svrhe i prikuplja političke poene, iako je to bilo potpuno politički legitimno.

“Naprotiv, dao sam šansu državnoj instituciji da samo sprovede postupak, jer sam dokaze već sam pribavio i dostavio. Međutim, Veljović se opredijelio da objavi rat očiglednosti i stane u zaštitu onih koji su me špijunirali, pratili i uhodili danima, nedjeljama i mjesecima”, kazao je on.

Usmatra da je njegovo postupanje i pružena šansa državnom organu odgovoran korak.

“Na žalost, da nije bilo promjena 30. avgusta i da nije bilo profesionalnog odnosa gospodina Vukšića, ja i dalje ne bih institucionalno saznao da sam praćen i prisluškivan”, kazao je Bogdanović.

Ovaj primjer, dodaje on, daje najbolju moguću sliku, kristalno jasnu i domaćoj i međunarodnoj javnosti, kako postupaju zarobljene, a kako slobodne institucije.

“Kako pod patronatom autokratije institucije štite napadače i nalogodavce, a kako u demokratskom i slobodnom sistemu institucije štite žrtve, razotkrivaju i procesuiraju napadače. Takođe, na ovom primjeru se jasno može uočiti da bez kadrovskih promjena nema reformi”, istakao je Bogdanović.

Dodao je da je Uprava policije u komandnom smislu, bila samo produžena ruka parlamentarne većine

“Tako su svi oni koji su bili izvršioci takvih zadataka bili štićeni i rehabilitovani, a njihove žrtve, među kojima sam i ja i brojne moje kolege, proglašavani za državne neprijatelje. Raduje me što smo konačno pred licem javnosti ogolili i raskrinkali jedan sistem koji se ogriješio o građane i o državu, a ujedno nanio ozbiljnu štetu i usporio naš put ka EU koji nema alternativu”, zaključio je Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније