Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 01. 2021. 20:34   >>  21:24 19

VUKOVIĆ

Postoji prijetnja da se obesmisli nezavisnost CG

Novoizabrani potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković, ocijenio je u emisiji "Zumiranje" na TVCG da su nacionalni i državni interesi Crne Gore ugroženi više nego ikad u posljednjih dvadesetak godina. Vuković kaže da ne bi bilo ništa zabrinjavajuće kad bi se nova Vlada držala Sporazuma koji su potpisale tri konstituenta vlasti, ali ističe da postoji prijetnja da u potpunosti obesmisle državnu nezavisnost Crne Gore.

"Bili smo apsolutno svjesni odgovornosti koju smo imali uoči Kongresa partije. Zato je bilo važno da ne iznevjerimo očekivanja naših pristalica. Odbrana državnih i nacionalnih interesa su danas ugroženi više nego ikada u posljednjih 20-tak godina," naveo je Vuković.

On kaže da su se poslije 30 godina preselili u opoziciju i da su morali odgovorno djelovati u odnosu na to.

"Dobili smo novi politički program koji je takav da ga se ne bi postiđela ni jedan evropska veća partija, dobili smo Statut", rekao je on. 

Prvi put u Crnoj Gori članovi partije će imati priliku da odluče o tome ko će ih voditi, kaže on.

"Čini mi se da smo vrijeme iza nas pametno potrošili i bili smo u punoj mjeri posvećeni našim partijskim interesima," kazao je on.

DPS je djelovala dostojanstveno i pokazala drugoj strani kako se treba nositi sa porazom, istakao je.

"Kad se kaže dostojanstvo onda mislim i na odbranu državnog dostojanstva, koje je ugroženo. Mi smo dobili sada jednu vladu koja svakodnevno povlači vrlo zabrinjavajuće poteze. I ja bih bio zadovoljan da se nova Vlada drži onog Sporazuma koji su potpisali, ali oni ispod radara prijete da u potpunosti obesmisle državnu nezavisnost Crne Gore," istakao je on.

Vuković je komentarisao i to što je Đukanović potpisao zakone koji su u parlamentu ponovo usvojeni.

"Đukanović je i sam kazao da nije ulazio u meritum tih stvari, i da čeka da Ustavni sud odluči o toj pravnoj stvari. Bilo bi dobro da se to odradi bez nedostojnih napada, napada Parlamenta na Ustavni sud," istakao je on.

Dodaje kako se plaši da se sekularna i nezavisna država Crna Gora "lagano topi".

"Ja sam jedan od onih koji želi uspjeh ovoj vladi, jer uspjeh Vlade odraziće se na građane i njihove živote, državni interesi su iznad partijskih. Međutim sama činjenica da, u posljednjih 20 godina, prvi put nemate predstavnike manjina u Vladi, dovoljan je znak za uzbunu. Imate situaciju da jedna religijska organizacija upravlja onim što su najznačajnijim političkim interesima", poručio je Vuković.

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније