Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 11. 2020. 18:53   >>  18:57 19

RAZGOVARALI SA VUČIĆEM

DF: Nova vlast da napravi zaokret u spoljnoj politici

Slijedeći nacionalne interese srpskog naroda u borbi za njegov opstanak u Crnoj Gori, lideri Demokratskog fronta se snažno zalažu da buduća vlast napravi radikalni zaokret u spoljnoj politici i odnose Srbije i Crne Gore podigne na najviši nivo. To je saopšteno nakon razgovora lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i državnim vrhom o odluci crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova da proglasi ambasadora Vladimira Božovića personom non grata.

Iz DF-a je saopšteno da su Mandić i Knežević ponovili da Božović "nije saopštio ništa što ne misli i ne govori svaki Srbin u Crnoj Gori".

"Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom državnom vrhu Andrija Mandić i Milan Knežević su iznijeli mišljenje kako bi Srbija trebalo uraditi sve sto je u njenoj moći da se zaustave ovakvi i slični antisrpski dukljanski naumi, i tako stvorila pretpostavke da se nakon 2. decembra, u najkraćem mogućem roku odnosi dvije bratske države unaprijede i podignu na najviši mogući nivo", zaključuje se u saopštenju.

Crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova proglasilo je juče Božovića personom non grata zbog, kako su naveli, dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije.

Božović je prethodno saopštio da je Podgorička skupština 1918. bila slobodna volja narodaza ujedinjenje sa Srbijom.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније