Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 11. 2020. 13:18   >>  13:19 14

ELEKTRONSKA PETICIJA

Protiv spajanja resora i Bratićke 4.580 građana

Peticiju protiv spajanja resora nauke, prosvjete, kulture i sporta, te kandidata za taj resor Vesnu Bratić do danas u 11 sati potpisalo je 4.580 građana. Peticija je upućena mandataru Zdravku Krivokapiću.


"Do sada se 4.580 građana izjasnilo putem elektronskih potpisa du su protiv spajanja resora nauke, obrazovanja, kulture i sporta, te protiv imenovanja predloženog kandidata za ministra sva četri resora", navodi se u obavještenju za medije.

Navode da mandatar od dana kad je predložio spajanje resora ignoriše reakciju javnosti: "Nije potrebno da Vlada 'startuje' da bismo sudili o posljedicama koje proizvodi Vaša odluka".

"Potvrda nesposobnosi kandidata za ministra čak četri resora, jeste i nespremnost da odustane od predložene funkcije nakon svih javnih promjedbi, pitanja i javnosti predočenog protesta građana. Učinite jedan 'telefonski poziv' i promijenite odluku o kandidatu, kandidatima za ministre nauke, obrazovanja, kulture i sporta", navodi se u saopštenju.

U peticiji se, kako kažu, nalazi 4.580 potpisa, građana iz cijele Crne Gore, velikog broja građana koji žive i rade u zemljama EU, Kanadi, SAD, Australiji. 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније