Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 11. 2020. 18:08   >>  18:09 7

CKM O BOŽOVIĆU

"U CG došao da bude koordinator između SPC i opozicije"

Crnogorska kulturna mreža pozdravlja odluku kojom je Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo ambasadora Republike Srbije Vladimira Božovića za personu non grata.

"Ova odluka je zakašnjela jer je ambasador Božović zbog svojih postupaka i omalovažavanja Crne Gore mnogo ranije trebalo da bude proglašen nepoželjnim u svojoj Crnoj Gori protiv koje je radio. Za očekivati je da će nova Vlada koja radi za iste nalogodavce koje je radio i Božović poništiti odluku koju je donijelo MVP", navodi se u saopštenju CKM-a.

Dodaje se da je Božović "zadatak zbog kojeg je došao u Crnu Goru uspješno obavio".

"Ambasador Božović je u Crnu Goru došao da bude koordinator između SPC i crnogorske opozicije kako bi se nakon njene pobjede na izborima naša država lakše pridružila projektu tri srpske države. Evidentno je da je Ambasador uspješno obavio svoj zadatak i radio protiv države za koji su se borili njegovi preci. U diplomatskoj karijeri rođenog Nikšićanina Vladimira Božovića će ostati zapisano da je zarad interesa tuđe radio protiv svoje matične države", zaključuju iz CKM-a.

Ministarstvo vanjskih poslova proglasilo je Božovića personom non grata zbog, kako su naveli, dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije.

Božović je juče saopštio da je Podgorička skupština 1918. bila slobodna volja narodaza ujedinjenje sa Srbijom.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније