Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 11. 2020. 17:23   >>  17:27 3

ANĐUŠIĆ

"Sastavljanje vlade obilježili diletantizam i šarlatanstvo"

Epizoda crnogorske političke istorije, koja se zvala formiranje vlade, ostaće upamćena, po neodgovornosti nove parlamentarne većine, diletantizmu i šarlatanskom pristupu ovom zadatku, gafovima i bizarnim izjavama mandatara, činjenici da je Vlada rekonstruisana i prije nego je formirana, a da je jedan apostol u pokušaju, zadužen za resor odbrane, izbačen prije nego što je i ušao u Vladu, saopštio je danas Mihailo Anđušić, šef Kluba odbornika u SO Glavnog grada i kandidat za poslanika liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović!”.

"Ovo je bio pretposljednji čin predstave u kojoj se ne zna po kom kriterijumu su uloge podijeljene, ali je jasno da se radnja vrti oko toga ko će koga prevariti, obmanuti, izraditi... Ova predstava je jedinstvenog žanra, i u njoj se na dnevnoj bazi smjenjuju komični i tragični elementi. Glumci, ministri, apostoli, kako god se zvali - ulaze, izlaze, po svom nahođenju, režiser odnosno mandatar, juri po ulici kandidate da mu popune ansambl.... Sporedni glumci, u vidu DF i njihovih koalicionih partnera, iako su dio predstave, zvižde iza bine i ometaju predstavu", navodi se u saopštenju.

Anđušić dalje navodi da se ova parlamentarna većina formirala na neprirodan način.

"O tom, naopakom i skaradnom miješanju Crkve i mešetarenju raznih kontroverznih likova u izbore svjedoče ovih dana i akteri tog procesa. Zato je jasno da će ovaj eksperiment, kratko trajati i da će služiti za nauk onima koji su zaboravili na mudru misao velikog crnogorskog pravnika, Valtazara Bogišića, 'što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi'”, zaključuje on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније