Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

CdM

23. 11. 2020. 19:11   >>  19:10 9

MEDOJEVIĆ

"Eksperti apostoli na predavanju kod Markovićevog ministra"

Eksperti i apostoli idu na predavanje kod ministra finansija iz Vlade Duška Markovića – tako predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević opisuje današnji sastanak kandidata za ministre u novoj Vladi sa predstavnicima Ministarstva finansija.

Jedan od lidera Demokratskog fronta upitao je gdje su nova vizija, misija, strategija, taktika, akcioni plan…

“Gdje je stav apostola o sporazumu sa MMF i planu štednje? Gdje je predlog socijalne politike i borbe protiv siromaštva? Da li će biti revizija privatizacija? Da li će apostoli zaustaviti šverc cigareta kojima se budžet oštećuje desetine miliona eura ili će nastaviti sa ugradnjom? Da li će apostoli razbiti farmaceutsku mafiju i monopole koji su doveli do najskupljih cijena ljekova u regionu”, naveo je Medojević.

On je upitao šta je plan “apostola” u vezi sa utajom poreza i pranjem novca preko igara na sreću.

“Država je godišnje oštećena preko 100 miliona eura. Da li će apostoli biti za promjenu zakona da nema povraćaja PDV-a kod izgradnje stanova za tržište kao što je u Srbiji? Da li ćemo oporezovati ekstra profit banaka koji pljačkaju naše građane? Da li će banke plaćati porez na kamate”, dodao je lider PZP.

Pitao je i da li se uvodi progresivna stopa oporezivanja, da tajkuni plaćaju veću stopu poreza.

“Da li će apostoli tražiti da svi državni funkcioneri, koji su od države dobili stanove po povlašćenim uslovima, plate državi stanove po tržišnim vrijednostima? Ja sam očekivao od eksperata novi predlog budžeta, ekonomske politike, set zakona kojima se mijenja budžetski sistem. Plan borbe protiv sive ekonomije, poreske evazije…. Gdje je plan prihoda od zaplijene imovine Đukanovića i ostalih tajkuna prve i druge porodice. Radi se o milijardama eura opljačkanih od ovoga naroda i države”, tvrdi Medojević.

Kako ističe, eksperti idu kod ministra DPS na obuku.

“Ministar Radunović će trebati više dana da objasni ekspertima Predlog Budžeta za 2021. jer eksperti se prvi put suočavaju sa pisanjem budžeta, pa im treba malo pomoći. Šta kažu apostoli na zakonsku obavezu rebalansa budžeta za 2020. zbog umanjenjih prihoda i pogrešne procjene Vlada pada BDP”, pita Medojević.

On kaže da je to još jedan dokaz da je Vlada apostola u suštini Vlada kontinuiteta i da će samo pratiti smjernice i ekonomsku pokitiku DPS.

“DF bi hapsio lopove, a apostoli idu na predavanja! Poslije svega ne bih se iznenadio da i DPS glasa za njihovu rezervnu Vladu. Ništa od promjena”, poručio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније