Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda ]

24. 10. 2020. 08:12   >>  25. 10. 2020. 09:40 7

JOKOVIĆU I MEDOJEVIĆU

Neprihvatljiv nacrt raspodjele funkcija

Predsjednici Socijalističke narodne partije (SNP) i Pokreta za promjene Vladimir Joković i Nebojša Medojević (PzP) kazali su da im je, ukoliko je autentičan, neprihvatljiv dokument nacrt raspodjele funkcija koji je ponudio mandatar za sastav Vlade Zdravko Krivokapić. Joković je kazao Pobjedi da je uputio pismo mandataru u kojem zahtijeva da se za raspodjelu resora pregovara sa SNP-om, shodno snazi koje poslanički klub ima u parlamentu.

 

"Tražio sam od Krivokapića da se pregovora o resorima koji će biti ponuđeni SNP-u, a ne da u tu priču budemo uključeni u kvotu Demokratskog fronta ili koalicije "Zajedno za budućnost Crne Gore". SNP je najstarija opoziciona stranka i tražimo da bude ispoštovana shodno snazi u parlamentu", rekao je Joković.

Joković je dodao da je nacrt raspodjele prvi put vidio u medijima i da ne zna da li je autentičan.

Joković je dodao da se SNP zalaže za princip po kome bi GP URA s obzirom na poziciju "tasa na vagi“ dobio nešto malo više, dok za ostale stranke resore bi trebalo uključiti proporcionalni princip.

"SNP ima pet poslanika i shodno tome traži odgovarajući broj resora", rekao je Joković.

 

Medojević je kazao da su i DF i PzP izuzetno nezadovoljni dokumentom koji se pojavio u medijima, navodeći da ih Krivokapić ne obavještava o svojim potezima.

"Trebali smo dobiti minimum deset resora jer je i to ispod 66 odsto podjele vlasti koliko nam pripada. Posljednja linija kompromisa je potpredsjedničko mjesto za koordinaciju svih službi bezbjednosti i od tog ne odustajemo", rekao je Medojević.

On je kazao da će predložiti mandataru da URI ne pripada i ministarstvo odbrane i potpredsjedničko mjesto za koordinaciju svih službi bezbjednosti već da ta funkcija pripadne PzP-u.

"To je posljednja mjera kompromisa, ostalo je sve ponižavajuće", kazao je Medojević, dodajući da će glasati svaku reformsku vladu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније