Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 09. 2020. 12:03   >>  16:10 29

BUDVA

Radović ponovo predsjednik SO

Krsto Radović iz Demokratske Crne Gore izabran je za predsjednika Skupštine opštine Budva.

Izbor Radovića podržalo je 18 odbornika, dok su tri bila uzdržana, javlja TVCG.

"Budite sigurni da ću, dok budem obavljao funkciju predsjednika Skupštine, istrajavati da odgovaraju svi koji su nanijeli zlo ovome gradu, shodno zakonskim odredbama. Naravno, očekujem da će to biti u slobodnim institucijama i državnim organima", rekao je Radović.

On je kazao da se slike koje su nedavno slate iz Budve više ne smiju ponoviti ni Budvi ni Crnoj Gori.

"Sva obećanja koja smo dali ćemo ispuniti, svi koji su odgovorni za suzavac, hapšenje i prebijanje građana će odgovarati. I to građani ne smiju da posumnjaju. I da svi oni koji su prihvatili onakvu vlast i način funkcionisanja će sigurno odgovarati na određeni način nakon oslobođenja svih institucija u Crnoj Gori", poručio je Radović.

Izboru predsjednika SO nije prisustvovalo 11 odbornika koalicije DPS, SD, LP i Crnogorske.

Na sjednici Skupštine opštine Budva prethodno je konstutisan opštinski parlament i verifikovana 33 mandata.

Prema rezultatima Opštinske izborne komisije, nakon lokalnih izbora održanih 30. avgusta, koalicija "Za budućnost Budve" ima 14 odbornika, Demokrate šest, dok URA ima jedan odbornički mandat.

Koalicija oko Demokratske partije socijalista ima 11 odborničkih mandata, a Socijaldemokratska partija jedan.

Najstariji odbornik SO Budva Gojko Liješević, koji je presjedavao sjednici, zahvalio se građanima koji su izašli na izbore i kazao da demokratija u Budvi kreće zamaššnim korakom.

"Ponosan sam što su naši građani pokazali dostojasntvo i mirnim putem završili svoju građansku dužnost", rekao je Liješević.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније