Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

16. 10. 2019. 10:53 >> 10:51

BEČIĆ PLUGČIJEVOJ

Do EU uz pun angažman svih društveno-političkih činilaca

Građani Crne Gore zaslužuju da naša država što prije postane punopravna članica Evropske unije. On je istakao da je za zaokruženje procesa pristupanja Crne Gore EU potreban pun angažman svih društveno-političkih činilaca kako bi ubrzali integracione procese i što efikasnije primijenili evropske standarde, kazao je Aleksa Bečić predsjednik Demokratske Crne Gore.

Bečić je danas razgovarao sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčijevom. Sastanku su prisustvovali i Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokratske Crne Gore i Vladimir Pavićević, predsjednik Crnogorske.

Kako navode iz te partije, Bečić je ambasadorki Plugčijevoj predstavio Program Demokrata i rezultate ostvarene na svim izborima na kojima su od osnivanja Partije 2015. godine učestvovali.

"On je posebno govorio o učincima vlasti u opštinama Herceg Novi, Kotor, Budva i Berane u kojima su Demokrate ključni konstituenti vlasti i u kojima se partija pozicionirala kao nosilac promjena i u isto vrijeme faktor stabilnosti", navodi se u saopštenju.

Bečić je, kako se dodaje, govorio i o funkcionisanju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva i predstavio ambasadorki 40 od 100 rješenja za slobodne, fer i evropske izbore.

"Govoreći o spoljnopolitičkom programu, predsjednik Demokratske Crne Gore je izrazio uvjerenje da građani Crne Gore zaslužuju da naša država što prije postane punopravna članica Evropske unije. On je istakao da je za zaokruženje procesa pristupanja Crne Gore EU potreban pun angažman svih društveno-političkih činilaca kako bi ubrzali integracione procese i što efikasnije primijenili evropske standarde", navodi se u saopštenju.

Bečić je naglasio da u državama Zapadnog Balkana sve počinje i da se sve završava vladavinom prava.

"On je rekao da je borba za vladavinu prava u suštini borba za evropsku perspektivu ovih država. Stav Demokrata je da je budućnost država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji", navode Demokrate.

Ambasadorka Plugčijeva se, kako je saopšteno, zahvalila na gostoprimstvu, na otvorenoj komunikaciji i uputila je Demokratama želje za postizanjem daljih uspjeha u crnogorskoj politici. Dogovorena je dalja otvorena i srdačna komunikacija uz želje za razvijanjem prijateljskih i srdačnih odnosa između dva naroda i dvije države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније