Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 09. 2013. 08:04   >>  08:05 4

OTVORITI KANCELARIJU

Medojević: DEA da dođe u Crnu Goru

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević poručio je da bi američko Ministarstvo pravde trebalo da otvori kancelariju u Podgorici, kako bi američka Agencija za borbu protiv narkotika (DEA) mogla direktno da nadzire suzbijanje organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

 

Lider PzP-a smatra da Crna Gora ne može tražiti pomoć u tom smislu samo od Europola, pa bi, kako rekao u izjavi za „Dan“, bilo dobro da se uključe i američke institucije.

Navodeći da je potrebno omogućiti da crnogorske bezbjednosne službe rade „bez uplitanja političara iz vrha DPS-a i SDP-a“, Medojević je podsjetio da je kancelarija američkog Ministarstva pravde otvorena u Rusiji “kada je mafija postala skoro neizdrživ problem“.

„Ove velike crnogorske grupe, kao što su Kalićeva, Šarićeva i Keljmendijeva, već su na crnoj listi predsjednika SAD kao prijetnja nacionalnoj bezbjednosti. Sigurno je da ministarstvo  pravde SAD može pomoći, to jest da može insistirati na reformisanju bezbjednosnih službi, da bi se ispunio jedan od ključnih uslova za nastavak EU integracija, a to je prpije svega hapšenje krupnih riba, i stavaranje održivog rješenja za problem organizovanog kriminala i korupcije“, ocijenio je Medojević.

On tvrdi da u Crnoj Gori, imajući u vidu finansijsku krizu, i te kako može da pomogne oduzimanje kriminalom stečene imovine.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније