Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Б.Б.

25. 01. 2023. 14:23 >> 14:21

RADNI VIJEK JOŠ PET GODINA

Remont crpne stanice Mareza 1 tokom ove godine

Remont crpne stanice Mareza 1 na vodoizvorištu Mareza planiran je tokom ove godine, a biće uloženo 160.000 eura. Kako je kazao direktor "Vodovoda i kanalizacije" Filip Makrid, namjera je da se remont opreme izvrši s originalnim djelovima i ovlašćenim servisom, kako bi u narednih pet godina obezbijedili nesmetano funkcionisanje ove pumpne stanice i produžili radni vijek.

S tim ciljem ovo preduzeće je raspisalo javni poziv za izbor izvođača koji će u narednom periodu servisirati navedene pumpne agregate.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 160.000 eura sa PDV-om, dok je rok za nabavku rezervnih djelova i izvođenje radova 150 dana. Cilj je da crpna stanica Mareza 1 u potpunosti bude remontovana i u punoj funkciji prije ljetnje sezone.

Kako navode u saopštenju Glavnog grada, vodoizvorište Mareza kao najznačajnije u Glavnom gradu, snabdijeva preko 60% građana Podgorice. Sa pomenutog vodoizvorišta voda se prema građanima potiskuje sa crpne stanice Mareza 1 i Mareza 2.

"Krajem 2020. godine izvršen je remont crpne stanice Mareza 2, najvećeg objekta u sistemu vodosnabdijevanja Glavnog grada pri čemu su remontovana četiri pumpna agregata, a vrijednost radova bila je 160.000 eura. Na red je došao i ništa manje značajan objekat crpne stanice stanice Mareza 1. Planiran je redovan remont mašinske opreme, odnosno remont pet pumpnih agregata, od čega tri pumpna agregata vrše snabdijevanje vodom građane Podgorice, dok su dva pumpna agregata u funkciji vodosnabdijevanja stanovnika Danilovgrada", navode u saopštenju.

Postojeći pumpni agregati su proizvedeni od kompanije KSB, u neprekidnom su radu od 2016. godine sa odrađenih 20.000 do 30.000 radnih sati.

Makrid je istakao značaj vodoizvorišta Mareza za građane Podgorice, te dodao da je to srce sistema kada je proizvodnja vode u pitanju.

"Objekti Mareza 1 i Mareza 2 pružaju nam veliku sigurnost kada je u pitanju sistem vodosnabdijevanja Glavnog grada. Bez ovih objekata ne bismo mogli da zadovoljimo čak ni dio potreba građana Podgorice. Zato ovi objekti sa naše strane podrazumijevaju veliku pažnju kada je u pitanju preventivno održavanje, i dužni smo da u skladu sa preporukama proizvođača opreme poštujemo tehnička pravila i u skladu sa tim vršimo potrebni remont", kazao je Makrid.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније