Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

М.М.

25. 11. 2022. 17:30 >> 17:35
3

GLAVNI GRAD

Podgorica dobija još 29 autobusa i traku za javni i taksi prevoz

U Podgorici uskoro stiže još 29 novih autobusa, po uzoru na najbolje prakse iz evropskih gradova, kao i odvojenu jednu traka na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog za javni, auto-taksi prevoz i vozila sa pravom prvenstva prolaska.

"Obilježavanje pomenute trake biće u subotu, u periodu od 8 do 12 sati na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, od raskrsnice sa Ulicom Jovana Tomaševića do Bulevara Džordža Vašingtona i od Bulevara Džordža Vašingtona do raskrsnice sa Ulicom Ivana Milutinovića", navode iz Glavnog grada.

Ističu da će obilježavanje posebne trake za linijski gradski, auto-taksi prevoz i vozila sa pravom prvenstva prolaska doprinijeti bržem i sigurnijem načinu prevoza na toj dionici, a ujedno će upozoriti i ostale učesnike u saobraćaju da ne koriste krajnju desnu traku za vožnju, osim na mjestima dozvoljenim za skretanje udesno.

"Podsjećamo, Glavni grad intenzivno radi na modernizaciji svih aspekata javnog prevoza, a u cilju obezbjeđivanja kvalitetnije usluge građanima i posjetiocima Podgorice. U tom smislu, u prethodnom periodu realizovana je nabavka 16 novih autobusa, a uskoro će Podgorica dobiti još 29", ističu u saopštenju.

Napominju da modernizacija podrazumijeva nabavku novih voznih sredstava, reorganizaciju postojećih i uvođenje novih linija, povećanje učestalosti polazaka, što bi za posljedicu imalo i povećanje korišćenja sistema javnog prevoza i, u krajnjem, smanjenje saobraćajnih gužvi i zagađenja životne sredine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније