Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

P.R.

19. 10. 2022. 17:10 >> 17:20
2

POPOVIĆ REAGOVALA

"Pravno divljaštvo - Suhih sazvao sjednicu suprotno Poslovniku"

Potpredsjednica i poslanica Demokratske Crne Gore Zdenka Popović poručila je da je predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih učinio tešku zloupotrebu službenog položaja i potpuno suprotno Poslovniku Skupštine sazvao sjednicu za sjutra, kako bi ponovo suprotno zakonima ove države birali Ivana Vukovića za, kako kaže, lažnog gradonačelnika Podgorice.

"Nakon što je Upravni sud donio presudu u kojoj je jasno utvrdio da je Ivan Vuković izabran ponovno potpuno suprotno zakonima države Crne Gore i time ga razriješio dužnosti Gradonačelnika, gospodin Vuković u paničnom strahu zbog današnjeg gubitka funkcije i nedjeljnog gubitka izbora, odlučuje da napadne teškim kvalifikacijama sudije Upravnog suda", kazala je Popović.

Popović ističe da se nastavlja "pravno divljaštvo" Vukovića i njegovog "izvođača radova" Suhiha.

"Naime, članom 63 Poslovnika Skupštine na koji se poziva gospodin Suhih propisano je da se samo 'Izuzetno, u slučaju nastupanja vanrednih okolnosti kojima se ugrožava život i zdravlje ljudi ili imovina veće vrijednosti, predsjednik Skupštine može sazvati sjednicu Skupštine u roku kraćem od 15 dana, a dnevni red predložiti na samoj sjednici. Na dnevnom redu sjednice mogu se naći samo pitanja koja se odnose na nastupanje okolnosti iz stava 1 ovog člana'", ističe Popović.

Popović smatra da se iz navedenog vidi da je sjednica sazvana u potpunosti suprotno Poslovniku.

"Jedino možemo tumačiti da je gospodin Suhih procijenio da je za gospodina Vukovica današnji gubitak fotelje gradonačelnika fatalan po njegovo zdravlje do mjere ugrozavanja života, pa je odlučio da sazove sjednicu i pravno postupi na način kako se ne organizuju ni zborovi u afričkim plemenima", ocijenila je Popović.

Popović tvrdi da je ovakav "pravni vandalizam i pravno divljaštvo" nezabilježeno u istoriji crnogorskog političkog života.

"Ali ovakva sila rađa samo novi inat, motiv i odlučnost kod građana da ih politički u nedjelju pobijedimo nikad ubjedljivije i pošaljemo tamo gdje su odavno zaslužili", zaključila je Popović

Sjednica je zakazana za sjutra u 9 sati. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније