Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ M.L.B. ]

12. 09. 2022. 16:22 >> 16:24

JU "KAKARICKA GORA"

Za 14 godina stručnu pomoć dobilo više od 700 klijenata

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica obilježila je četrnaest godina od osnivanja, a tokom tog perioda potrebnu stručnu pomoć dobilo je preko 700 klijenata.

JU “Kakaricka gora” osnovana je sa ciljem pružanja neophodne pomoći i podrške zavisnicima, ali i radi pružanja sistemske podrške bivšim zavisnicima tokom ponovnog uključivanja u društvenu zajednicu.

Direktorica JU “Kakaricka gora” Dijana Milošević kazala je da su rezultati te ustanove prepoznati i u regionu, te da će stručni tim nastaviti da radi na unapređenju kvaliteta usluga.

"Danas posle četrnaest godina rada Javne ustanove, sa ponosom možemo istaći da se kvalitet tretmana koji pružamo ogleda u predanosti i profesionalnosti u radu sa klijentima, a zahvaljujući tome prepoznati smo kako u našoj zemlji tako i u regionu. Ovo je za nas 14 godina života, ali i vjere i nade da je oporavak moguć. Put ka postizanju ovog cilja je često trnovit, pun uspona i padova, zato tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, svim fazama tretmana, prilaze sa posebnom pažnjom, od psihofizičke stabilizacije, preko prevencije recidiva, porodične terapije do rada na potpunoj resocijalizaciji. Ono što nam svima zajednički predstoji, da kao društveno odgovorni pojedinici, kroz buduće aktivnosti udruženo radimo na podizanju svijesti javnosti o ovom problemu i razbijanju predrasuda koje su u vezi sa bolestima zavisnosti“, zaključuje Milošević.

Javna ustanova, kako je kazala, svih ovih godina radi predano na očuvanju pozitivnog kontinuiteta u razvoju svih segmenata rehabilitacije i resocijalizacije, ali i na uspostavljanju kvalitetne, kontinuirane saradnje i profesionalne komunikacije sa svim relevantnim institucijama i društvenim subjektima, koji su kroz svoj rad uključeni u ovaj društveni problem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније