Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

B.Č.J.

18. 08. 2022. 14:54   >>  14:51

GLAVNI GRAD

Počela isplata pomoći za kupovinu školskog pribora

Počela je isplata jednokratne pomoći od po 35 eura prvacima za kupovinu školskog pribora, saopšteno je iz Glavnog grada.

Podsjećaju da je konkurs za dodjelu sredstava za kupovinu školskog pribora mališanima koji će u školskoj 2022/2023. godini pohađati prvi razred osnovne škole završen 15. avgusta.

"Nakon što je Komisija razmotrila pristiglu dokumentaciju i ocijenila sve prijave, formirana je i konačna rang lista Školski pribor 2022/2023 sa 1.191 prijavom koje zadovoljavaju sve kriterijume predviđene ovim konkursom", navodi se u saopštenju.

Na ovaj način Glavni grad će, kako je saopšteno, dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć od po 35 eura za kupovinu školskog pribora, za šta je za ovu godinu izdvojeno 100.000 eura.

Iz Glavnog grada napominju da je uplata novca na dostavljene žiro račune roditelja/staratelja u toku, a o dodatnim pitanjima građani se mogu informisati putem e-mail adrese marija.jasovic@podgorica.me ili pozivom na broj telefona 020 665 083.

"Podsjećamo, u susret novoj školskoj godini, Glavni grad u kontinuitetu realizuje brojne akcije, pa je u proteklih šest godina 12.000 podgoričkih prvaka dobilo besplatne udžbenike od Glavnog grada, za šta je izdvojeno više od 600.000 eura. Takođe, novčanu pomoć za nabavku školskog pribora dobili su mališani iz više od 2.000 porodica koje su korisnici materijalnog obezbjeđenja, dok je akcija kupovine školskog pribora prvi put organizovana prošle godine, za šta je izdvojeno 90.000 eura", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније