Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ M.L.B. ]

03. 08. 2022. 06:35 >> 06:37
2

TO PODGORICA

Turista duplo više, u avgustu “Ajmo na Moraču”

Tradicionalna manifestacija Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorice „Ajmo na Moraču“ biće organizovana svakog petka, tokom avgusta na dvije gradske plaže, izjavila je PR Turističke organizacije Podgorica Nina Pajović Odžić.

Kada je riječ o turističkoj posjeti, Podgoricu je za prvih šest mjeseci posjetilo 64.000 turista, dok je ostvareno 129.000 noćenja, što je duplo više u odnosu na prvih pola godine 2021.

Kada se uporede podaci sa rekordnom 2019. godinom, broj dolazaka je svega par procenata niži, dok je broj noćenja za deset odsto veći u odnosu na isti period.

"To su podaci koji nas zaista, koliko ohrabruju, toliko i obavezuju da nastavimo dalje sa brojnim aktvnostima i koji govore u prilog tome da se turisti sve duže zadržavaju u Podgorici. Vi znate da su zaključno sa 2019. godinom, u strukuri gostiju bili dominantni biznis turisti. Svakako da se ta situacija mijenja, tako da smo i mi aktivnosti prilagoravali aktuelnoj situaciji. Ovakvi pokazatelji su rezultati niza faktora naših pojačanih promotivnih aktivnosti, kako u regionu, tako i na značajnijim emitivnim tržištima, velikog broja dogaraja koji je Glavni grad organizovao ili ugostio u prethodnom periodu, kao i uspostavljanje sinergije i intezivnije saradnje sa predstavnicima turističke privrede našeg grada, što je takođe rezultiralo zajedničkim projektima i manifestacijama. Sve to zajedno doprinosi da imamo ovakve pokazatelje i sigurni smo da će se ovako pozitivni trendovi nastaviti i do kraja godine", zaključila je predstavnica TO Podgorica.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније