Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ I. P. ]

04. 07. 2022. 12:40 >> 12:38
1

OBOGAĆUJU BILJNI FOND

Njegoševa dobija dodatnih sedam sadnica platana

Radovi na rekonstrukciji Njegoševe ulice, čija je vrijednosti oko 847 hiljada eura, ušli su u završnu fazu. Osim radova na postavljanju kamenih ivičnjaka i ploča na trotoarima, slijede i radovi na dopunjavanju postojećeg drvoreda u pomenutoj ulici, navode iz PG Biroa.

"Prije početka izvođenja radova, ispitan je kvalitet postojećeg biljnog fonda i utvrđeno da je drveće u Njegoševoj ulici ograničenog kvaliteta i da u narednom periodu treba posvetiti posebnu pažnju njegovoj njezi, na čemu će se posebno raditi", kazali su iz Glavnog grada.

Projektom je, kako su kazali, predviđena sadnja novih sadnica platana, koje je omiljeno drvo u urbanim sredinama, a kojima se Podgorica posebno ponosi.

"Imajući u vidu da mnogi bulevari svjetskih metropola duguju dio svog šarma ovom prelijepom drveću, ono će krasiti i rekonstruisanu Njegoševu ulicu. Podsjećemo, osim sedam novih platana, planirano je i zadržavanje svih ostalih postojećih u Njegosevoj ulici. U toku izvođenja radova, moralo je biti uklonjeno jedno stablo na uglu Bulevara Ivana Crnojevića i Njegoševe ulice, jer je kod istog utvrđeno oboljenje poznatije kao rak kore, kao i jedno stablo na uglu ulica Njegoševe i Hercegovačke, koje je bilo nefunkcionalno, odnosno sklono padu", saopštio je PG Biro.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније