Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

01. 06. 2021. 10:24 >> 10:25

OTPADNE VODE

Sekundarna kanalizaciona mreža do kraja godine

Radovi na sekundarnoj kanalizacionoj mreži u okviru projekta izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Podgorica napreduju predviđenom dinamikom na svim aktivnim lokacijama, saopšteno je iz Otpadnih voda Podgorice.

Segment radova LOT 2, koji obuhvata naselja Murtovina, Zlatica i Zagorič, biće završen do kraja avgusta, dok će LOT 1 odnosno Konik i Vrela ribnička biti kompletirani do kraja tekuće godine.   

“Na DUP-u Zlatica prošle sedmice je završeno asfaltiranje Dukljanske ulice u dužini od 230 metara. U predstojećem periodu očekuje se i asfaltiranje Ulice Mira. U ovom naselju, koje podrazumijeva ukupne radove od 450 m, završena je izrada svih kućnih priključaka i gornjih ploča šahtova”, navodi se u saopštenju.

Na DUP-u Murtovina položeno je 3400 m kolektora.

“ Urađeni su kućni priključci na svim kolektorima i izvedene su gornje ploče, dok je asfaltirano 1800 m. Što se tiče Zagoriča, tu imamo položenih 3300 m kolektora i asfaltiranih oko 1400 m”, kazao je Bojan Pavlović, ispred službe Nadzora projekta, dodajući da je na LOT-u 2 od ukupno 8600 položeno 7100 kolektora, a asfaltirano 3200. Ugovor na ovom dijelu traje do avgusta, a izvođač radi u skladu sa predviđenom dinamikom.

Kada je riječ o LOT-u 1, odnosno Vrelim ribničkim i Sanacionim planom „Konik“ položeno je 2700 m kolektora.

“Trenutno se rade priključci i gornje ploče šahtova na DUP-u Vrela ribnička na kom su položena 2 km kolektora. Što se tiče DUP-a Sanacioni plan Konik do sada je položeno 610 m kolektora, izvedeni su kućni priključci i gornje ploče šahtova i asfaltirana je ulica istoj dužini”, kazao je Pavlović. 

Na Vrelima ribničkim do sada nije bilo asfalterskih radova, ali se očekuje skori početak i tog segmenta.

“Sekundarna kanalizaciona mreža je komponenta projekta ukupne dužine 18 km, koja će omogućiti da se oko 1500 kolektivnih i individualnih objekata za stanovanje i poslovanje povežu na budući sistem za prečišćavanje otpadnih voda, odnosno na novu kanalizacije”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније