Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolumne

29. 08. 2022. 18:10 >> 01:56
1

SLAVICA ŠĆEKIĆ

Od zločina prošlo 17 godina, borba za istinu nikada neće stati

Prošlo je 17 godina od mučkog ubistva moga brata Slavoljuba, istaknutog policijskog funkcionera, koji se borio protiv mafije i organizovanog kriminala, da bi doprinio stvaranju pravne države, vladavine prava i pravednije i časnije Crne Gore.

Piše: Slavica Šćekić

U toj borbi bio je sam. Bez zaštite države i podrške svojih kolega. Nadasve častan, pošten i stručan, moj brat nije posustajao, iako je znao protiv koje mafije se bori, i koliko mu je život bio u opasnosti od nje same. Svih ovih godina država ćuti. Zaboravila je na ogromnu žrtvu moga brata. Dati život za dobro Crne Gore, nemjerljiva je žrtva moga brata, a veliki gubitak za porodicu i društvo, uopšte...

Nijednu vlast do sada nije bilo briga za žrtvu moga brata. Nijednoj vlasti do sada nije bio prioritet rasvjetljavanje njegovog ubistva. Nijedna vlast do sada nije dozvolila da Policijska akademija u Danilovgradu nazove se imenom moga brata.

Moj brat se borio protiv mafije, a ni slutio nije da je država u raljama mafije.

Ni slutio nije da su pipci mafije raspoređeni u svim porama institucija sistema, policiji, tužilastvu i sudstvu...

Porodica se 17 godina bori za pravdu. A pravde još uvijek nema. Nekada se pojavi poneka svjetlost u tunelu i tada pomislim, došao je pravi trenutak i pravi ljudi koji će se založiti da ubistvo moga brata bude u potpunosti rasvijetljeno. I da svi učesnici u njegovom ubistvu budu kažnjeni po zakonu, na maksimalne kazne zatvora. A onda doživim veliko razočarenje i ogorčenje.

Kako stvari sada stoje, izgubila sam svaku nadu da će u skorije vrijeme ubistvo biti rasvijetljeno u potpunosti.

Ali, jedno je sigurno, ja nikada neću odustati od borbe za pravdu i boriću se za nju sve do poslednjeg daha svog života.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се