Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 03. 2023. 20:10   >>  04. 03. 2023. 21:49 2

DAMJANOVIĆ U OKVIRU

"Vlada neće odustati od oporezivanja ekstra profita"

Javna rasprava o nacrtu Zakona o solidarnom doprinosu kompanija s prihodima većim od pet miliona eura produžena je i na april, a kako god bilo, Predlog Zakona će biti utvrđen i Vlada neće odustati od njega, kazao je u emisiji Okvir ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Udruženja poslodavaca smatraju da je to opterećenje za privredu i preporučuju Vladi da se aktivnije uključi u borbu protiv sive ekonomije, a ne da guši uspješne kompanije. Ministar Damjanović je kazao i da Vlada intenzivno radi na Predlogu Zakona o porezu na luksuz.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da će predlog Zakona o porezu na luksuz biti.

"Predlog Zakona će biti, i to u blagovremenom primjerenom trenutku. Sada kada budemo vidjeli ove bilanse, ja se radujem tim činjenicama. Neuobičajeno visoka uvećanja dobiti pojedinih kompanija iz ovih sektora koji pričamo koja će biti reda desetak miliona eura", kazao je Damjanović.

Marko Miročević, izvršni direktor Američke privredne komore, kazao je mi pretendujemo da razumijemo potrebe organizacija koja je dio velike mreže koja predstavlja preko 17 hiljada kompanija.

"Da biste vi privukli takve kompanije, neki od ključnih stvari koje se smatraju i kao preduslov jeste da te kompanije žele da budu partner donosiocima odluka zbog čega mi tražimo da budemo dio kvalitetne blagovremene komunikacije kada oblikujemo poslovni ambijent", kazao je Miročević.

Generalna sekretarka Unije poslodavaca Crne Gore Suzana Radulović istakla je da svima najviše smeta što se demotiviše rast kompanije.

"Sa druge strane svi oni nepresušni izvori dodatnog ostvarivanja budžetskih prihoda ostaju i dalje neiskorišćeni", kazala je Radulović.

Srđan Perić iz Pokreta "Preokret" kazao je da i dalje postoji ideološko opterećenje iz Drugog svjetskog rata da se u Crnoj Gori privatna svojina smatra neprijateljskoj aktivnošću.

"Imate jedan konstantan trend da ljude gurate ka Javnom sektoru jer tad možete da gradite partijske feude gdje vi prosto imate tendenciju da pravite neku vrstu kmetova ako bi vam moglo biti", kazao je Perić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније