Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

О.З.  [ Mina-biznis ]

19. 01. 2023. 09:01 >> 08:57

SASTANAK MEDOKS I BULAJIĆA

Puna podrška britanske Uprave prihoda i carina

Britanska Uprava prihoda i carina je posredstvom britanske ambasade u Podgorici dala punu podršku crnogorskoj Upravi prihoda i carina (UPC) u vidu ekspertske podrške i vrijednih donacija.

Vršilac dužnosti direktora UPC, Vladimir Bulajić, sastao sa u srijedu sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks i britanskim oficirom za vezu za privredni i finansijski kriminal.

“Tokom sastanka je posvećena posebna pažnja izazovima sa kojima se crnogorska carinska služba susrijeće, te mogućnostima daljeg unaprjeđenja postojeće dobre saradnje”, navodi se u saopštenju UPC.

Medoks je rekla da joj je drago što je upoznala Bulajića, napominjući da na tu funkciju dolazi nakon godina iskustva u Upravi.

“Impresionirana sam njegovom ambicijom da ojača transparentnost i političku nezavisnost unutar ove organizacije. Crnoj Gori su potrebne jake, nezavisne institucije za sprovođenje zakona, kako bi spriječila i uhvatila se u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Nadamo se da će naša buduća saradnja dati veće rezultate, posebno u vezi sa uništavanjem zaplijenjenog nelegalnog duvana”, dodala je Medoks.

To je, kako je navela, u zajedničkom interesu privreda dvije zemlje i nacionalne bezbjednosti.

“Mi smo spremni da podržimo napore crnogorske Vlade u procesu sigurnog skladištenja i uništenja nezakonite robe”, zaključila je Medoks.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније