Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

М.М.

15. 11. 2022. 15:24   >>  15:25

ĐUROVIĆ PORUČIO

Prijedlog budžeta oslonac daljeg razvoja i brige za građane

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović ocijenio je da je prijedlog budžeta za narednu godinu vrijedan 2.8 milijardi eura realan i održiv okvir, kako za očuvanje životnog standarda građana u vrijeme krize, tako i postizanja održivog ekonomskog rasta i finansijske stabilnosti države.

Ono što je posebno važno, kako je istakao, je kapitalni budžet od 202 miliona eura za blizu 300 projekata, kojim su obuhvaćene sve crnogorske opštine i koji garantuje dalji ekonomski razvoj države.

"Dodatno, za privredu i turizam za narednu godinu predviđeno je ukupno 7.3 miliona eura: za podršku privredi 6.2 miliona kroz unapređenje konkurentnosti preduzeća, industrije i zanatstva dok je za podsticajne mjere u oblasti turizma opredijeljen 1.1 milion eura", istakao je Đurović.

Sa druge strane, kako dodaje, planiranim izdacima za socijalnu zaštitu od 785 miliona eura pokazujemo brigu o najranjivijim kategorijama društva.

On je podsjetio da su u oblasti socijalne zaštite planirana dodatna sredstva od 45 miliona eura, dominantno za dječije dodatke ali i naknade za novorođenu djecu, kako bi se unaprijedio životni standard građanki i građana Crne Gore.

"Očekujemo da će povećanje sredstava za zarade zaposlenih u javnom sektoru od 67 miliona eura i za isplatu penzija za 35 miliona eura smanjiti pritisak inflacije na građane”, kazao je Đurović, ističiću da država mora posebno da vodi računa o pripadnicima trećeg doba kao ugroženoj kategoriji u vremenu krize.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније