Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

14. 11. 2022. 10:16   >>  10:15 1

MINISTARSTVO KAPITALNIH INVESTICIJA

Za projekat "Energetski efikasan dom" 170 zahtjeva, većina odobrena

Za program "Energetski efikasan dom" Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) do sada je primilo 170 zahtjeva od kojih je većina odobrena i nalazi se u fazi implementacije, kazao je načelnik Direkcije za energetsku efikasnost u tom vladimom resoru Nikola Vujošević.

Napominjemo, cilj programa je smanjenje troškova grijanja i povećanje komfora u domaćinstvima, značajno smanjenje emisije ugljen dioksida kao i razvoj tržišta efikasnih sistema za grijanje i hlađenje u Crnoj Gori.

"Bila su dva kruga prijavljivanja za neku od 5 mjera i sada smo u fazi implementacije. 5 mjera se odnose na uvođenje novih sistema grijanja i hlađenja putem Split ili Multisplit sistema, uvođenje sistema grijanja na ekološka goriva, tu se najprije misli na pelet, zamjena fasada i fasadne stolarije", kazao je Vujošević u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG.

On je pojasnio da su podnosioci zahtjeva sada u procesu pregovora sa bankom koja treba da im, na osnovu dokumentacije, odobri kredit na najviše 6 godina.

Maksimalan iznos za koji pojedinac može aplicirati za ovu godinu je do 10.000 eura.

Podnosilac zahtjeva, kako je istakao Vukošević, plaća samo cijenu proizvoda odnosno usluge a oslobođen je kamate i troškova obrade kredita.

"Implementaciju potrebno obaviti do kraja godine. Vrijednost 170 projekata je 770 hiljada eura i 100.000 eura bi bili troškovi kamata", kazao je Vujošević.

Ovaj projekat, kako je najavio, u ministarstvu planiraju da nastave i naredne godine a utvrđivanje budžeta je, kako je kazao u toku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније