Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

10. 11. 2022. 11:49   >>  11:48 2

APEL ŽELjEZARACA

"Ambasadorka da urgira da Tosjali ubrza proceduru prodaje imovine EPCG"

Sindikalna organizacija nikšićke Željezare uputila je apel ambasadorki Turske u Crnoj Gori Songul Ozan da, u ulozi medijatora, diplomatski urgira da Tosjali Holding ubrza proceduru prodaje imovine EPCG, čime bi se riješilo teško stanje radnika Tosčelika, a u isto vrijeme turska kompanija bi dobila traženih 20 miliona eura za imovinu fabrike. Zamolili su i za sastanak sa ambasadorkom do kraja tekuće sedmice.

Smatraju da bi to bio i doprinos države Turske, da se ituacija riješi na obostrano zadovoljstvo.

Podsjetili su na situaciju od 2. juna od kada 235 zaposlenih pokušava da sačuva radna mjesta i izbori se za sopstvenu i egzistenciju članova svojih porodica, zbog odluke menadžmenta Turske kompanije, koja gazduje Nikšićkom Željezarom zadnjih 11 godina, da sve zaposlene u proizvodnji otpusti u momentu dok u Evropi i cijelom svijetu traje jedna od najvećih ekonomskih kriza u poslednjem vijeku.

"Naš položaj je još više pogoršan od 31 avgusta ove godine odlukom Poslodavca da uruči otkaze Ugovora o radu za 229 zaposlenih iako su svi zaposleni i Sindikalna organizacija skoro 3 mjeseca pokušavali da sa Poslodavcem pronađu zajednički jezik i ubijede ga da takav radikalan potez nije rješenje i da zaposleni kroz saradnju sa lokalnom samoupravom i Vladom uključujući i samog Premijera Crne Gore žele da se pronađe rješenje koje bi bilo prihvatljivo za obje strane kako za zaposlene tako i za Poslodavca", piše u dopisu.

Ističu i da je menadžment Tosčelika ignorisao svaki zahtjev radnika i prema njima se odnio neodgovorno i poslovno neetički.

"Posebno smo rezignirani odnosom Tosjali Holdinga i Vlasnika Fuata Tosyali koji nijesu našli za shodno da dođu i porazgovaraju sa zaposlenima nego su gledali kako zaposleni od 20 avgusta tokom 24 sata svakog dana provode vrijeme na krovu fabrike braneći svoje pravo na rad i moleći Vladu svoje države da nam pritekne u pomoć i obezbijedni uslove da radimo i zaradimo za egzistenciju", navode predstavnici sindikalne organizacije Željezare.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније