Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Vijesti ]

08. 11. 2022. 08:56 >> 08:58

ŽUGIĆ

"MMF ima negativan stav o izmjenama Zakona o CBCG"

Međunarodni monetarni fond (MMF) ima negativan stav o izmjenama Zakona o Centralnoj banci (CBCG), kojim se predlaže izmjena procedure izbora guvernera, saopštio je njen guverner Radoje Žugić i dodao da će poslanicima uskoro biti dostavljeno to pismo.

”Zakon koji ste predložili je korak unazad. Oni traže princip dvostrukog veta i ako skupštinsko tijelo i plenum imaju iste poslanike i većinu, to može da bude korak unazad”, rekao je Žugić u parlamentu, tokom rasprave o predlozima izvještaja o radu CBCG za 2019, 2020. i prošlu godinu, pišu Vijesti.

U skupštinskoj proceduri je Predlog izmjena Zakona o CBCG, kojima je predloženo da se predsjedniku države oduzme pravo da predlaže kandidata za guvernera i da taj izbor bude u nadležnosti skupštinskog Odbora za ekonomiju. 

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Dejan Đurović je to rješenje predložio pozivajući se na praksu koja važi u Hrvatskoj, koja je članica EU.

Žugić tvrdi i da je loše da se daju negativne ocjene u vezi sa izmjenama zakona, jer će to izazvati negativne posljedice poput skoka cijene zaduživanja države.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније