Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M. [ Mina biznis ]

16. 09. 2022. 10:05 >> 10:02

MINISTAR FINANSIJA

Damjanović sa predstavnicima SB o aktuelnim projektima

Ministar finansija Aleksandar Damjanović razgovarao je u Sarajevu sa predstavnicima Svjetske banke (SB) o procjeni ekonomske situacije u Crnoj Gori, aktuelnim projektima i daljim prioritetima saradnje, što je dobar uvod u predstojeće godišnje sastanke u Vašingtonu.

Iz Ministarstva je saopšteno da se Damjanović, u okviru redovnog godišnjeg samita Konstituence - grupe država članica SB i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), sastao sa potpredsjednicom SB Annom Bjerde, predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije (IFC) i šefom kancelarije SB za Bosnu i Hercegovinu (BiH) i Crnu Goru, Christopherom Sheldonom.

Tokom veoma sadržajanog sastanka, osim razmjene stavova na ključne teme ovogodišnjeg panela koje se tiču odgovora na rastuću inflaciju i nadolazeću energetsku krizu, razgovarano je i o procjeni ekonomske situacije u Crnoj Gori.

“Bilo je riječi i o dinamici implementacije aktuelnih projekata koji su finansirani od SB, potencijalnom PBG aranžmanu (Garancija zasnovana na javnoj politici) i novom partnerskom okviru sa SB. Razgovor u Sarajevu bio je dobar uvod u predstojeće godišnje sastanke sa predstavncima SB u Vašingtonu, zakazane za oktobar”, navodi se u saopštenju.

Kako je ocijenjeno, oktobarski sastanci u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) biće pogodna prilika da se detaljnije definišu konkretni prioriteti saradnje Crne Gore i SB.

Skup u Sarajevu, u organizaciji Holandsko-belgijske konstituence, otvorio je mogućnost za niz produktivnih razgovora Damjanovića sa zvaničnicima država članica, koje pored Crne Gore, uključuju Holandiju, Jermeniju, Belgiju, Bugarsku, BiH, Gruziju, Hrvatsku, Izrael, Kipar, Luksemburg, Moldaviju, Sjevernu Makedoniju, Rumuniju i Ukrajinu.

Sastanci Konstituence održavaju se svake godine u nekoj od država članica, a domaćin narednog godišnjeg skupa biće Crna Gora.

“Tim povodom, Damjanović je izrazio očekivanje, da će se, uprkos trenutnim nepovolnjim geopolitičkim prilikama, naredni održati u stabilnijem i predvidljivijem ekonomskom i političkom kontekstu”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније