Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

12. 09. 2022. 09:04   >>  15:10 5

KEKOVIĆ

Stanje neodrživo, riješiti političku krizu, povećati zarade

U narednim danima Unija slobodnih sidikata Crne Gore će se potruditi da jasno poruči šta želi da se promijeni jer je stranje neodrživo, kazao je generalni sekretar USSCG Srđa Keković. Kao ključ za poboljšanje ekonomske situacije on vidi hitno rješenje političke krize i to, kako je kazao, na način kako to najbolje odgovara građanima i građankama a ne kako odgovara političkim grupacijama koje su se, kaže, isključivo okrenule sebi. Keković poručuje i da hitno treba povećati zarade.

Politika kriza u kojoj se Crna Gora trenutno nalazi je, kaže Keković, ozbiljan problem u društvu.

"U ovom trenutku imamo ozbiljan problem u društvu a to je ta politička kriza gđe mi kao socijani pratner i reprezentativna organizacija koja predstavlja preko 20.000 članova nijesmo u mogućnosti da uđemo u dijalog i svi naši zahtjevi i inicijative padaju u vodu zbog promjena na političkoj sceni gđe se političari koji vrše vlast i upravljaju državom a samim tim i našim životim uglavnom posvećuju političkoj borbi i borbi za što veće biračko tijelo", kazao je Keković u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Nestabilna politika, nestabilna i ekonomija

Keković je dodao da u USSCG razmišljaju o modalitetima kako da trenutnu političku situaciju okrenu u svoju korist.

"Od politike zavisi i ekonomija ako imate nestabilnu politiku imate i nestabilnu ekonomiju. Mi ozbiljno razmišljamo o modalitetima kako da tu političku situaciju okrenemo u našu korist", kazao je Keković.

Predsjednik USSCG je poručio da hitno treba promijeniti političku sliku.

"Mi moramo da promijenimo političku sliku, ne da mi budemo politički akteri već ćemo tražiti druge načine da se situacija uozbilji", kazao je Keković.

On je naveo da je prethodnih dana uputio otvoreno pismo predstavnicima vlasti ali, kako je kazao, ono nije naišlo na veliki odjek.

"Obratili smo se Abazoviću i svim poslanicima otvorenim pismom kojim smo naveli teme kojima treba da se bave, mi smo naveli da ako se ne budu nosioci funkcija okrenuli prema nama, da ćemo morati da se počnemo baviti i mi politikom", kazao je Keković.

Stanje neodrživo

Ključ za razrješenje političke situacije ja kaže, hitno razrješenje političke krize.

"U danima koji su pred nama ćemo se potruditi da jasno poručimo šta USSCG želi da se promijeni jer je stranje neodrživo, nemate sa kim da pregovarate. Mislim da je ključ za poboljšanje ekonomske situacije hitno razrješenje političke krize na način kako to najbolje odgovara građanima i građanskama a ne kako odgovara političkim grupacijama koje su se isključivo okrenule sebi", kazao je Keković.

Hitno povećati zarade

Keković poručuje da hitno treba povećati zarade.

"450 eura minimalne zarade nije dovoljno za život. Mi moramo zarade da hitno podignemo. Moramo da idemo ka tome da se zarade u Crnoj Gori povećaju jer trend ne samo u Crnoj Gori već i regionu je da nam građani odlaze u druge zemlje. Lako je pretpostaviti da ćemo imati deficit radne snage u brojnim zanimanjima a to znači da poslodavci neće moći da stvaraju profit", kazao je Keković.

Političari posvećeni borbi za svoje biračko tijelo

Predsjednik USSCG je poručio građanima da glasaju za životne teme.

"Treba hitno izlaziti iz ove političke kataklizme u kojoj smo se zatekli jer smo svi zamorčići trenutne politike situacije i vratiti se životnim temama. Građani treba da glasaju priču o životnim temama a ne ko je koje vjere, nacije i slično", poručio je Keković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније