Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 09. 2022. 08:54 >> 08:52
4

RADNICI ŽELjEZARE

"Ibrahimović da dozvoli EPCG da izađe na berzu sa svojim akcijama"

Radnici Željezare pozvali su ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića da dozvoli Eelektroprivredi (EPCG) da izađe sa sopstvenim akcijama na berzi. Pitali su gdje je inspekcija, ali i zašto država dozvoljava ophođenje turskog investitora prema radnicima.

"Nadamo se da je ministar dovoljno odgovoran prema sopstvenim građanima i da je, kao što i sam kaže, posvećen evropskim vrijednostima. Jer ono kako se ponašao turski vlasnik u Crnoj Gori u proteklih deset godina sigurno nije ni slovo E od evropskih vrijednosti", navodi se u saopštenju koje potpisuje predstavnik radnika Ivan Vujović.

Apeluju na Vladu i EPCG da u što skorijem roku završe pregovore sa turskim Tosjalijem.

"Pregovori koji traju mjesec dana, a mi i dalje tapkamo u mjestu. Imamo osjećaj da se ovđee neko igra gluvih telefona. Ako je potrebno da se turski vlasnik pozove u Crnu Goru ili da delegacija EPCG ode za Tursku, ali mislimo da je sastanak u četiri oka najđelotvorniji. Zato, završavajte ovaj posao što prije, radnici i njihove porodice ne mogu više da čekaju. Obecali ste radnicima, zato nemojte da ih iznevjerite", dodaje se.

Takođe, pitali su v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Anu Vujošević da li ima slobodnih inspektora.

"Vlasnik, koji je lagerovao toliki kancerogeni otpad u centru grada Nikšića, nema nikakvih sankcija. Od 1. januara ove godine kad je počeo da se primjenjuje program "Evropa sad" radnici koji nijesu bili angažovani nijesu dobijali zdravstveno osiguranje, a ljudi koji su radili, nijih 30-tak jesu. Da li je država davala taj novac Toščeliku? Da li je menadžment uzimao taj novac i svjesno potkradao i radnike i državu? Da li je to krivično đelo? Zasto je radnicima za vrijeme nedolaska na svoja radna mjesta redovno odbijano za topli obrok? I jos mnogo zašto, kako i kad? I na samom kraju jedno veliko zašto inspekcija ne radi svoj dio posla i još veće zasto država dozvoljava da se turski investitor u kontinuitetu na ovaj način ophodi prema radnicima i prema državi", zaključuje se u saopštenju Vujović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније