Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

05. 09. 2022. 10:29 >> 13:20
1

ORBAN

Najviše kazni napisano u Ulcinju, kršila se zabrana rada nedjeljom

Pomoćnica direktorke Uprave za inspekcijske poslove Višnja Orban kazala je da su četiri inspekcije na crnogorskom primorju napisale kazne u visini 2 miliona i 200. Ona je u emisiji “Link” Radija Crne Gore kazala da je najviše kazni izrečeno u Ulcinju, dok je najmanje njih napisano u Kotoru. Najviše se kršila zabrana rada nedjeljom.

Na primorju su bile četiri inspekcije- turistička, radna, tržišna i sanitarna.

“Na crnogorskom primorju 38 angažovanih i 36 domicilnih inspektora uradilo je 9,5 hiljada kontrola, a napisani su nalozi u visini 2 miliona i 200. Podneseno je oko 20 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, a zapečaćeni su objekti koji nijesu imali odobrenje za rad”, kazala je Orban.

Najviše prekršajnih naloga napisano je u Ulcinju.

“U Ulcinju je napisano 1.980 nadzora, u Budvi 2.200. U Ulcinju je izrečeno 603.000 kazni. Najmanje je prekršajnih naloga izrečeno u Kotoru 225.000”, kazala je ona.

Najviše kazni je izrekla Tržišna inspekcija.

“Najviše jebilo kršenja  zabrane rada nedjeljom u Budvi i Herceg Novom. Tako je Tržišna inspekcija izrekla kazne u iznosu od 688.hiljada. Inspekcija rada je kontrolisala program Evropa sad i zapošljavanje, ona je na drugom mjestu, a zatim zdravstvena i sanitarna inspekcija”, kazala je Orban.

Ona je kazala da će u septembru na kontrolnim pregledima raditi domicilni inspektori.

“Ako bude bilo potrebe, angažovaćemo i inspektore iz drugih gradova”, saopštila je ona.

Orban je istakla da su inspektori radili od jutra do mraka.

Nijesu uočene nepravilnosti kada je riječ o Sea Dance festivalu, dodaje ona.

Kada je riječ o 100 gostiju hotela “Loza” koji su se javili sa simptomima trovanja, istakla je da joj je žao što su stranci odnijeli takvu sliku iz Crne Gore.

“Hotel “Loza” nije imao odobrenje za rad i zatvoren je u junu i u periodu od juna do dana kada su se gosti javili sa trovanjem, mi smo pečatili objekat, obavještavali nadležni Centar bezbjednosti koji je utvrdio da je pečat skidan. Obaviješten je i nadležni tužilac i oni su radili svoj dio posla. Sedam puta smo pečatili hotel u roku od dva mjeseca. Obavijestili smo Upravu za bezbjednost hrane i Institut za javno zdravlje 12. jula da kuhinja u tom hotelu skida pečat i radi. Uprava za bezbjednost hrane je uzela hranu, a sanitarna inspekcija je donijela privremenu zabranu vode za piće”, kazala je Orban.

Dodaje da nijesu mogli da pečate sobe koje su pune gostiju.

“Utvrđeno je da voda nije bila sanitarno ispravna, a svakako je i prije toga postojala zabrana. Rezultate analize hrane još nemamo. To mora da potvrdi organ koji je zadužen za analizu”, kazala je ona.

Gosti su bili se oporavljali u hotelu Slovenska plaža i napustili su Crnu Goru zaključno sa 31. avgustom.

Istakla je da hotel Loza nema više dozvolu za rad. Zapečaćene su sve sobe, kuhinja i restoran. Iznešene su zalihe hrane.

Tvrdi da je Uprava za inspekcijeske poslove učinila sve što je u njenoj moći.

“Svako skidanje službanog pečata mi smo obavještavali CB Budva i tu su stupali na snagu oni. Nadam se da će nadležni organi preduzeti sve. Žao mi je što se to desilo jer su to bili strani turisti koji će tu sliku odnijeti iz Crne Gore”, kazala je ona.

Asocijacija koja ima licencu dovela je goste u hotel.

Kada je riječ o otpadu koji se nalazi u Željezari, kazala je da nije tajna da je otpad deponovan u krugu fabrike i da je to dozvoljeno, te da su procedure ispoštovane. 

"Ekološka inspekcija je poslala obavještenje čim su počeli pregovori za preuzimanje Željezare", kazala je ona. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније