Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

02. 09. 2022. 15:52 >> 15:49

MERT I MPŠV

Vlada će razmotriti mogućnost zabrane izvoza peleta

Prema saznanjima Ministarstava ekonomskog razvoja i turizma (MERT) i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV) određeni proizvođači ne poštuju odluku o ograničavanju cijena peleta na maksimalno 269 eura po toni kada se kupuje kod njih i 320 eura u trgovini na malo, kao ni postignuti dogovor o obezbjeđivanju 15 odsto proizvodnje za potrebe domaćeg tržišta. Ukoliko se takva praksa nastavi, iz MERT-a najavljuju da će u cilju zaštite građana, razmotriti mogućnost privremene zabrane izvoza peleta.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma su kazali da u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u kontinuitetu prate situaciju na tržištu peleta u Crnoj Gori.

Iz ta dva vladina resora pozvali su građane da nadležnim organima, tržišnoj inspekciji i Ministarstvu poljoprivrede prijave sve slučajeve nepoštovanja odluke o ograničavanju cijene peleta.

"Odluku o ograničavanju cijena peleta Vlada je donijela početkom avgusta zbog stanja na tržištu i značajnog porasta cijene ovog proizvoda u odnosu na prethodnu godinu. To je učinjeno u cilju zaštite životnog standarda građana, posebno u vrijeme pribavljanja neophodnih zaliha za predstojeću sezonu grijanja. Podsjećamo da je nakon primjene mjere cijena peleta u zemlji najniža u regionu", podsjećaju iz MERT-a i MPŠV.

Dodaju da se u Crnoj Gori godišnje, prema podacima Monstata proizvede od 80 do 90 hiljada tona peleta, dok su domaće potrebe oko 20 hiljada tona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније