Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

31. 08. 2022. 14:01 >> 13:58

UNIPROM

Sjutra razgovori o budućnosti zaposlenih u KAP-u, dio sredstava uplaćen

Iz kompanije Uniprom saopšteno je da će se predstavnici kompanije Alind, preko koje su zaposleni radnici u primarnoj proizvodnji Kombinata aluminijuma (KAP) i predstavnici Ministarstva finansija sjutra razgovarati o budućnosti zaposlenih u KAP-u ali i o, kako su kazali, svim namjernim pritiscima na poslovanje tog privrednog subjekta.

Najavljuju da će nakon sastanka obavijestiti javnost o odluci vezanoj za saradnju sa Alindom.

Podsjećamo, kompanija Uniprom saopštila je juče da je obavijestila Vladu, premijera i nadležna ministarstva da Uprava prihoda i carina (UPC) neće da vrati poresku pretplatu od 7,8 miliona eura, odlukom direktora te institucije i načelnika odjeljenja za velike poreske obveznike.

Iz Uniproma danas su kazali da im je dio sredstava uplaćen, ali ne i kompletan iznos.

"Čim bude sve uplaćeno, javnost će biti obaviještena", kazali su.

Navode i da ih je Poreska uprava (PU) obavijestila o vanrednoj inspekcijskoj kontroli za posljednje tri godine. Napominju da se kontrole uredno vrše svakog mjeseca a razlog za vanrednu vide u jučerašnjem saopštenju.

Inspekciji pručuju da je dobrodošla te da su otvoreni za sve provjere.

"Ne vjerujemo da na svijetu postoji firma koja je kompletnu dokumentaciju privatizacije i poslovanja otvorila za javnost kao što je to učinio UNIPROM. Ovo je i poziv svim nadležnim institucijama - vrata Uniproma su potpuno otvorena za sve kontrole i provjere, kad god žele i sa posebnim zadovoljstvom", kazali su iz kompanije.

Najavljenu vanrednu kontrolu vide kao pritisak.

"Ovakva vrsta pritiska je dodatna potvrda da cilj ne bira sredstva i da niske strasti zauzimaju mjesto profesionalizmu. Što drugo očekivati? Nijesmo jedini kojima ovo rade- svako ko se suprotstavio bezakonju, uslijedila je neka vrsta inspekcije. Vjerujemo u rad sudskih organa i sigurni smo da će ovakvim zloupotrebama stati na put. Izgleda da zaboravljaju da se isti taj bužet puni od rada privrednika ove zemlje. Ali, nije problem - možemo da zaključamo svi vrata pa da napune budžet neđe sa strane, kako su i naučili. Samo naprijed, a mi ćemo uskoro proglasiti ekonomiju zatvorenom", navodi se u saopštenju Uniproma.

Na kraju saopštenja iz Uniproma su se ogradili i kazali da je uvijek u institucijama bilo ljudi koji časno i savjesno obavljaju posao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније