Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

17. 08. 2022. 18:57   >>  19:00

AKCIJA UPC I MUP-A

Država uništava 1.500 paketa zaplijenjenih cigareta

Uprava prihoda i carina (UPC) u krugu fabrike "Javorak MB" u Nikšiću otpočela je spaljivanje oko 1.500 paketa cigareta koje su bile uskladištene u magacinu "Montenegrobonus" u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Kako je saopšteno iz Vlade, uništenje se sprovodi u cilju okončanja postupka "po Zahtjevu privrednog društva od 22.2.2022. godine i Zahtjevu istog privrednog subjekta od 7.4.2022. godine".

Spaljivanju cigareta prisustvovali su predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević.

"Danas će biti spaljeno oko 1.500 paketa zaplijenjenih ilegalnih cigareta i njihova vrijednost na tržištu bi bila oko milion eura", naglasio je Abazović.

Premijer je istakao da je proces suzbijanja šverca cigareta za Vladu jedan od najznačajnijih jer se, kako je naveo, radi o jednom od najunosnijih ilegalnih biznisa prethodnih decenija i koji je bio generator mnogih problema koje je zemlja imala u prethodnom periodu.

"Šverc cigareta je okosnica oko koje se okuplja organizovani kriminal i iz kojeg se finansiraju određene strukture, među kojima ima i političara", naglasio je Abazović.

Zbog špekulacija koje su se pojavile u pojedinim medijima, direktor UPC Rade Milošević pojasnio je da se radi o cigaretama koje su zaplijenjene prije velike akcije oduzimanja u Luci Bar ove godine i da su u Slobodnoj carinskoj zoni Bar uskladištene duže vremena.

"Zahtjev za uništenje ovog kontigenta cigareta potpisan je prije mog mandata i ukupno je uništeno oko 5000 kartona, s tim što se to radilo parcijalno. Sve se radi u skladu sa zakonskim procedurama i da ne bismo lagerovali robu i imali bezbjednosne izazove, zauzeli smo stav da sve ono što je zaplijenjeno prije ove velike količine koju smo oduzeli ove godine, treba da se uništi. Da ne bude zabune, i prije velikih zapljena koje smo imali u maju i junu postojala je određena količina cigareta koja je zaplijenjena u prethodnih par godina i predviđena je za uništavanje".

Iz Uprave prihoda i carina naglasili su da sve procedure i aktivnosti iz svoje nadležnosti izvršavaju u skladu sa zakonom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније