Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ TVCG ]

17. 08. 2022. 14:24 >> 15:33

PREDSTAVNICI UPC NA BOŽAJU

Turiste informisali da ne moraju da plate račun bez QR koda

Predstavnici Uprave prihoda i carina su na graničnom prelazu Božaj turistima koji ulaze u Crnu Goru dijelili promo materijal, u okviru kampanje Račun zadrži, Crnu Goru podrži.

Cilj akcije je, kako je saopšteno, da se turisti informišu o tome da u svakom trenutku mogu provjeriti da li je njihov račun ispravan i kako da prijave nepravilnosti.

"Ako račun nema QR kod, ako vam je napisan Paragon blok olovkom ili ako ne dobijete nikakav račun, nijeste u obavezi, kao potrošač, da ga platite. To je glavna poruke naše kampanje i ona je najviše usmjerena na mijenjanje svijesti kod naših građana. Kada govorim o mentalitetu, kako kod građana Crne Gore tako i na Balkanu, naš narod nema izgrađenu tu naviku da poštuje zakon", kazao je Radoje Mijušković PR Uprave prihoda i carina.

Ova aktivnost realizovana je na graničnom prelazu Božaj, jer je jedan od najfrekventnijih, što potvrđuju i podaci da je u toku jula ove godine preko tog graničnog prelaza prešlo 70,84 hiljade vozila.

Carinski inspektor na carinskoj ispostavi Božaj, Žarko Popović, saopštio je da je zdovoljavajuće visok broj prevoznika prihvatio obavezu i da izdaje fiskalne račune sa QR kodom u skladu sa propisima koji regulišu tu oblast.

Građani putem Viber broja +382 67 97 97 97 mogu dostavljati fotografije neispravnih računa.

Takođe, sve nepravilnosti mogu prijaviti pozivom upućenom Call centru na broj 19707.

Pitanja vezana za primjenu poreskih propisa građani mogu dostaviti na mejl upravaprihoda@tax.gov.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније