Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

28. 07. 2022. 09:22 >> 09:19

DAMJANOVIĆ NAKON SASTANKA

Sa MMF-om otvoreno o stanju u javnim finansijama

Ministar finansija Aleksandar Damjanović saopštio je nakon sastanka sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da je tog značajnog partnera informisao o objektivnom stanju javnih finansija, kao i planovima resora na čijem je čelu i Vlade za stabilnost i održivost.

Razgovarali su i o potencijalnim mogućnostima koje stoje na raspolaganju državi kao članici MMF-a.

Tim Međunarodnog monetarnog fonda, predvođen Srikantom Seshadriem, šefom misije za Crnu Goru, završio je višednevnu posjetu Crnoj Gori sastancima sa ministrom Damjanovićem i guvernerom Centralne banke Crne Gore (CBCG), dr Radojem Žugićem i saradnicima.

Završnom sastanku je prethodilo više radnih sastanaka sa predstavnicima Ministarstva finansija i Centralne banke.

U fokusu sastanaka sa Ministarstvom finansija bila je aktuelna makroekonomska situacija, zatim aktivnosti preduzete u cilju suočavanja sa globalnim ekonomskim izazovima, efekti nove poreske politike na stanje javnih finansija i na crnogorsku ekonomiju, kao i situacija u finansijskom sektoru i fiskalni izgledi.

"Bilo mi je zadovoljstvo da ugostim naše pouzdane partnere. Otvoreno smo razgovarali  o stanju u javnim finansijama, mjerama koje se sprovode i koje su planirane, kao i o svim izazovima, naročito onima koje diktira kriza uzrokovana ratom u Ukrajini. Sagledali smo sve mogućnosti koje pruža saradnja sa partnerom poput MMF-a. Generalno opredjeljenje Ministarstva finansija je da se za neophodnu podršku obraća kredibilnim, javnim finansijskim institucijama, koje sa druge strane mogu računati na predvidivost, transparentnost i stabilnost u postupanju ove institucije", kazao je Damjanović. 

Prvi čovjek crnogorskih finansija naglasio je da je primarni cilj Ministastva finansija bolji životni standard građana, uz jačanje fisklane stabilnosti i podsticanje ekonomskog rasta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније