Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B. [ Mina ]

07. 07. 2022. 16:32   >>  16:30

PODRŠKA OD VEĆINE ČLANOVA

Mijat Mirković predsjednik Odbora direktora CGES-a

Diplomirani inženjer elektrotehnike Mijat Mirković, izabran je danas na funkciju predsjednika Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

"Većina članova Odbora direktora CGES-a u novom sazivu je na današnjoj konstitutivnoj sjednici ukazala povjerenje Mirkoviću, imenujući ga za predsjednika ovog najvišeg tijela", saopšteno je iz kompanije.

Kako su naveli, izabran je i potpredsjednik iz redova italijanske Terne, Đakomo Donini.

Iz CGES-a su podsjetili da je na redovnoj godišnjoj Skupštini akcionara CGES-a, 28. juna, jednoglasno potvrđena odluka o izboru članova Odbora direktora te energetske kompanije, koju će u novom mandatu predstavljati Aleksandar Mijušković, koji je reizabran na tu funkciju, kao i novi članovi Zdravko Blečić, Almedina Husović i Mijat Mirković.

Preduzeće Elektromreža Srbije u Odboru CGES-a zastupaće, kao i do sada, Jelena Matejić, a italijansku Ternu dosadašnji članovi Đakomo Donini i Guido Guida.

Iz CGES-a je saopšteno da je Mirković diplomirani inženjer elektrotehnike, koji ima respektivno 20-ogodišnje iskustvo u oblasti energetike.

Do danas, kada je stupio na novu dužnost predsjednika Odbora direktora, obavljao je poslove šefa Službe za razvoj, planiranje mreže i praćenje projekata u CGES-u.

U periodu od 2019. do prošle godine bio je direktor Sektora za razvoj i investicije, a od 2012. do jula 2018, odnosno novembra 2019, obavljao je funkciju šefa Službe održavanja, odnosno Službe eksploatacije.

Mirković je bio i šef trafostanice Podgorica 1, a duži period je pokrivao funkcije tehničkog direktora ED Cetinje, kao i šefa Odjeljenja za investicije i saglasnosti u istoj distribuciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније