Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Vukoman Kljajević [ RCG ]

09. 06. 2022. 16:01 >> 16:02

PENZIONERI ZAHTIJEVAJU

Najniža penzija da bude 70 odsto od najniže cijene rada

Penzioneri sa najnižim primanjima i Invalidi rada Bijelog Polja i Mojkovca  ne mire se lošim socijalnim statusom u kojem su se našli, smatraju da zaslužuju bolji status u društvu te zahtijevaju da im  najniža penzija bude 70 odsto od najniže cijene rada. Ukoliko se ne izađe u susret tom zatjevu prijete izlaskom na ulice, poručili su sa današnjeg sastanka u Bijelom Polju.

Penzioneri sa najnižim primanjima I Invalidi rada Bijelog Polja I Mojkovca  ne mire se lošim socijalnim statusom u kojem su se našli, smatraju da zaslužuju bolji status u društvu te zahtijevaju da im  najniža penzija bude 70 odsto od najniže cijene rada, ukoliko se ne izađe u susret tom zatjevu prijete izlaskom na ulice, poručili su sa današnjeg sastanka u Bijelom Polju.

Neshvatljivo je da niko ne vodi računa o najugroženijoj kategoriji u društvu koja usput nema mogućnosti da neki drugi način poboljša svoj status osim kroz povećanje primanja,saopštili su penzioneri.

"Potvrdila se ona narodna ’sit gladnom ne vjeruje’, tako da smo ogorčeni na naše vlastodršce, koji nemaju ni minimum obzira prema nama penzionerima sa najnižim primanjima. I prije skoro mjesec dana smo se pismenim putem opet obratili svim nadležnim – premijeru Abazoviću, predsjednici Skupštine Đurović i ministrima rada i socijalnog staranja, kao i finansija. Ali su oni  i tada ostali nijemi i gluvi na naš jedini zahtjev -  da najniža penzija bude 70 % od najniže cijene rada“, saopštio je predsjednik Udruženja penzionera invalida sa najnižim primanjima, Marko Hajduković.

Invalidi rada jedva da krpe kraj s krajem.Od obećanih 10 odsto povećanja nama nema skoro nikakvog boljitka, a oni su i od toga uzeli dva procenta, pa naša penzija ostaje crkavica od koje se ne može živjeti i koja je sramota ove države“, kazao je Hajduković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније