Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

26. 05. 2022. 10:49 >> 10:46

PKCG

Predstavili crnogorsku privredu u Novom Sadu

Privredna komora (PKCG) u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, nakon dvogodišnje pauze usljed koronavirusa, ove godine predstavlja crnogorsku privredu na Novosadskom sajmu.

Nastup na Sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode, te pospješe postojeće i steknu nove poslovne kontakte, prenosi Mediabiro.

Predsjednica PKCG, Nina Drakić, kazala je da Crna Gora ove godine ima 15 izlagača na štandu.

“Dvogodišnja pauza je pokazala da smo se svi negdje zaželjeli ovog načina uspostavljanja kontakata. Naši izlagači su jako zadovoljni učešćem na ovogodišnjem sajmu. O tome koliko imamo dobre i kvalitetne proizvode govore rezultati nagrada na sajmu”, navela je Drakić.

Ona je kazala da su, za sada, za više od 60 proizvoda naši izlagači dobili nagrade.

“Međutim, nijesu završene ocjene u svim kategorijama, tako da očekujemo još i bolje rezultate nego prethodnih godina”, dodala je Drakić.

Ona je rekla da je primjetan napredak u poljoprivrednoj proizvodnji Crne Gore, kao i u onome što naša zemlja može da ponudi na tom planu.

“Vjerujemo da će to naići na odobravanje kupaca i da ćemo taj plasman poboljšati u narednom periodu. Ovo je jedan od načina da prezentujemo ono što imamo, kako bi se još bolje pozicionirali”, navela je Drakić.

Kako je poručila, tržište Srbije je tradicionalno dobro izvodno tržište za proizvode iz Crne Gore, te stoga ovaj sajam smatra odličnom prilikom i za neke manje izlagače.

“Zahvaljujući Sajmu, oni imaju mogućnost da prezentuju svoje proizvode i nađu kanale za distribuiranje istih na tržištu Srbije”, rekla je Drakić.

Kompanije koje svoju ponudu predstavljaju na Sajmu su: Plantaže, MI “Goranović”, Martex, Diva voda, Meso promet, Montehum, Berdid Podgorica, Poljoprivredno gazdinstvo Bracanović, Veterinum, Tunik, MM Ribarstvo i drugi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније